• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.03.2022

20:53

OVA NAMIRNICA DAJE SJAJ PROZORSKIM STAKLIMA! Zaboravite na skupu hemiju!

Ljubav

OVA NAMIRNICA DAJE SJAJ PROZORSKIM STAKLIMA! Zaboravite na skupu hemiju!

Podeli vest

Čišćenje prozora je posao koji, koliko god nam se ne dopadao, povremeno moramo da obavimo. A kada se priča o čišćenju, onda je tu obavezno i priča o sredstvima kojima se to radi

Kao jedno od najefikasnijih, najčešće se spominje alkoholno sirće.

Međutim, na društvenim mrežama se, sve češće, kao efikasno sredstvo pominje i crni čaj.

Naime, za to je zaslužan njegov sastav, odnosno taninska kiselina koja može da „razbije“ i najtvrdokornije naslage masnoće i prljavštine.

Mnoga sredstva ih samo razmažu po staklu prozora, ali to nije slučaj i sa crnim čajem.

Foto: Pixabay

Crni čaj

Ne treba vam ni sunđer, ni krpa, jer je sa čajem najbolje čistiti novinama, a nakon što ih očistite, prozore samo isperite vrućom vodom.

Počnite uklanjanjem prašine sa okvira prozora usisavačem ili krpom. Isto uradite i sa roletnama, a ako imate zavese, pre čišćenja ih skinite i operite. Ako na prozorima imate mreže protiv komaraca skinite ih pa prebrišite mokrom krpom ili operite sapunom i vodom i osušite.

Dok se oni suše, mekom četkom ili peškirom operite spoljnu stranu stakla i okvira. Poprskajte kupovnim sredstvom ili crnim čajem koji ste ohladili i stavili u flašicu sa raspršivačem. Papirnatim ubrusom koji ne ostavlja dlačice, krpom od mikrofibera ili novinama prozore prebrišite od vrha do dna. Ako na njima ostanu pruge, obrišite još jednom dok staklo ne bude skroz čisto. Poslednja dva koraka ponovite i na spoljnoj strani prozora.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija