• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

12.03.2022

19:39

Vaš muškarac ZASPI odmah nakon odnosa? Evo šta to zaista znači i da li mu je STALO DO VAS!

Ljubav

Vaš muškarac ZASPI odmah nakon odnosa? Evo šta to zaista znači i da li mu je STALO DO VAS!

Podeli vest

Mnoge žene su u nedoumici da li je muškarcu stalo, ukoliko zaspi odmah nakon odnosa, a eksperti daju jasan odgovor.

Koliko puta vam se dogodilo da, nakon intimnog odnosa, za koji ste mislile da je sjajan i da je i vaš muškarac sigurno uživao, doživite blago razočarenje, jer je on, odmah posle, jednostavno zaspao?

Budimo realni, većina žena, ne samo u takvim situacijama, nego i inače, sklona je smišljanju teorija i teorema, pa se javljaju pitanja poput, zašto je zaspao, da li to znači da mu nije dovoljno stalo i tome slično.

Muškarac pospan nakon intimnog odnosa zbog hormona

Međutim, odgovor će vas možda čak i iznenaditi, ali veoma prijatno, jer je stvar čiste biologije i fizionomije:

- Nivoi prolaktina su prirodno viši tokom spavanja, a životinje kojima je ubrizgana ta hemikalija odmah postaju umorne. Ovo ukazuje na snažnu vezu između prolaktina i sna, pa je verovatno da oslobađanje tog hormona tokom orgazma uzrokuje to da se muškarci osećaju pospano. Prolaktin takođe objašnjava zašto su muškarci pospaniji nakon intimnog odnosa nego nakon masturbacije. Iz nepoznatih razloga, orgazmi u seksu oslobađaju četiri puta više prolaktina nego masturbacijski orgazmi - objasnili su stručnjaci iz Njujorka.

Foto: Shutterstock

Muškarac spava

- Osim toga, opuštamo važan hormon nežnosti zvan oksitocin, koji prirodno dramatično smanjuje nivo kortizola, odnosno stresa. Orgazam će vam pomoći da zaspite jer oslobađa hormon prolaktin zbog kojeg se osećate opušteno i vrlo pospan - rekao je Maks Kirsten, stručnjak za spavanje.

Tako da, sledeći put kada vaš muškarac zaspi nakon lude akcije u krevetu, pokušajte da se opustite, pa i da uradite isto što i on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija