• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

22.03.2022

07:20

Pogledajte vaše LICE! Otkrijte da li imate problem sa ŠEĆEROM, vinom, mlečnim proizvodima ili GLUTENOM!

Pixabay

Ljubav

Pogledajte vaše LICE! Otkrijte da li imate problem sa ŠEĆEROM, vinom, mlečnim proizvodima ili GLUTENOM!

Podeli vest

Promene na licu ukazuju na to šta treba da izmenite u vašoj ishrani.

Šta jedemo ili pijemo, utiče na celo naše telo, kako pozitivno, tako i negativno. Znamo da, ukoliko jedemo zdravu hranu, kao što je zeleno povrće, osećaćemo se dobro. Takođe znamo da, ukoliko pojedete celu kutiju čokolade, to neće izaći na dobro. 

Ali kako konzumiranje nekih stvari poput šećera, mlečnih proizvoda, glutena i vina, utiče na naše lice? 

Dr Nigma Talib, je naturopatski doktor koja se bavila pitanjima poput zašto imamo probleme sa aknama, tamnim krugovima ispod očiju i crvenilo. Ispostavlja se da to zavisi od toga šta unosimo u naše telo.

Dr Talib veruje da su mnogi problemi sa kožom povezani sa šećerom, vinom, mlečnim proizvodima i glutenom.

Ako možete da identifikujete koji tip lica imate i šta uzrokuje vaše probleme, znaćete šta je potrebno da eliminišete iz ishrane.

LICE "ŠEĆERA"

Simptomi:

Čelo ima linije i bore, ispod očiju su kese, bubuljice preko lica, cistične akne, tanja koža, tamno siva ili bleda nijansa lica.

Zašto šećer menja vaše lice:

Previše šećera može da oslabi kolagen u koži i poveća nivo insulina, zbog čega lice deluje isprano i poput testa.

Kako šećer takođe reguliše nivo bakterija u našem telu, ovo dovodi do promena na licu, ramenima i grudima. Šećer takođe istanjuje obrve i kosu. 

Foto: Shutterstock

bore

"MLEČNO" LICE

Simptomi:

Natečeni kapci, tamni kolutovi i "kese" ispod očiju, akne i crvenilo na licu, ali bledi obrazi i bubuljice na bradi.

Zašto mlečni proizvodi utiču na lice:

Čak iako ne smatrate da ste intolerantni na laktozu, možda i jeste. Kako starimo, gubimo enzime koji nam pomažu efektivno u varenju laktoze i ovo može da uzrokuje da naš imuni sistem otpušta inflamantorne hemikalije.

LICE "VINA"

Simptomi:

Izražene linije ili akne između obrva, spušteni kapci, tanke linije i bore ispod očiju, dehidrirana koža, proširene pore, crvenkasta koža. 

Zašto vino menja vaše lice:

Na žalost, koliko god vino bilo dobro za vaše srce, previše vina može da dehidrira kožu, pogorša izgled tankih linija i bora, pa čak i onih između obrva. Takođe može i da dovede do proširenja kapilara, uzrokujući rumene obraze i ceo ten. 

Ne zaboravite da je i u vinu šećer, pa lice "vina" takođe ima problema sa kolagenom.

"GLUTEN" LICE

Simptomi:

Akne na čelu, obrazima i vilici, natečeno lice, crvenilo na obrazima i/ili crvene tačkice, kao i akne na bradi.

Zašto gluten menja vaše lice:

Gluten pokreće inflamantorne procese i ostavlja vaše lice nadutim. Takođe može uzrokovati pigmentaciju kože, dovodeći do staračkih pega, ali i utiče na reproduktivan balans u telu, zbog čega se javljaju hormonalne bubuljice na bradi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija