• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: daily mail

24.03.2022

10:11

ŠOK NA OPERACIONOM STOLU! Medicinska sestra se požalila lekarima na MUČNINU, a ono što su pronašli u njenom STOMAKU ZAPREPASTILO JE SVE - ima KOSU i ZUBE (FOTO)

Ljubav

ŠOK NA OPERACIONOM STOLU! Medicinska sestra se požalila lekarima na MUČNINU, a ono što su pronašli u njenom STOMAKU ZAPREPASTILO JE SVE - ima KOSU i ZUBE (FOTO)

Podeli vest

Medicinska sestra Džejmi Konvel (28) iz Teksasa bila je šokirana kada je saznala da na njenom jajniku raste tumor težak oko 10 kilograma, koji ima kosu i zube

Zanimljivo je da je Džejmi godinama pokušavala da smrša, objašnjavajući da nije mogla da izgubi kilograme bez obzira koliko se trudila, uprkos tome što je bila na nizu strogih dijeta – uključujući smanjenje kalorija i keto – takođe kao i vežbanje dva puta dnevno.

Da stvar bude još gora, Džejmi je pre dve godine počela brzo da dobija još više na težini, što je bilo u kombinaciji sa mnoštvom novih zabrinjavajućih simptoma, uključujući mučninu.

Zabrinuta, odlučila je da potraži savet od lekara, koji su na kraju otkrili bizaran uzrok njenog stanja: ogroman tumor jajnika od oko 10 kg koji je potpuno progutao njen desni jajnik, pošto je rastao u njenom telu tokom čitavog života.

Sada, Džejmi je progovorila o svojoj šokantnoj dijagnozi, a otkriva dramatičnu fizičku transformaciju koju je doživela nakon uklanjanja tumora - što joj je omogućilo da smrša zapanjujućih 46 kg za nekoliko meseci.

Objašnjavajući svoju odluku da zatraži pomoć od doktora nakon toliko godina borbe sa težinom, medicinska sestra je rekla da je to učinila tek kada je počela da doživljava druge simptome za koje je shvatila da su verovatno pokazatelj da nešto nije u redu.

 - Sagnula bih se da zavežem cipelu i dobila bih mučninu, što sam mislila da je normalno za veće ljude -  rekla je.

„Proverila sam krvnu sliku da bih se uverio da je sve normalno i da li su mi se bela krvna zrnca vratila abnormalno.“

Lekari su preporučili da se ona podvrgne istraživačkom postupku, što bi im omogućilo da bolje identifikuju izvor njenih zdravstvenih problema; stavljena je pod anesteziju za operaciju, dok je njena majka imala kontrolu nad svim odlukama koje bi mogle da budu donete.

Tokom ove procedure lekari su pronašli tumor, koji su odlučili da uklone - zajedno sa njenim desnim jajnikom - zbog straha da je izraslina mogla biti kancerogena.

 - Bila sam pod anestezijom, ali sam bila sa svojom mamom koja je donosila bilo kakve odluke umesto mene -  priseća se Džejmi.

"Doktorka je ušla i rekla joj da imam ogroman tumor u stomaku koji mi je progutao desni jajnik"

„Pitao je da li mogu da ga uklone i moja mama je pristala, tako da su mi uklonili tumor zajedno sa desnim jajnikom.

„Rekla mi je za tumor i da nisu sigurni da li je benigni.

Foto: pritnscreen tiktok jaimi.conwell

Tumor u Džejminom stomaku

 "Bila sam u tolikom šoku da ne mogu da se setim kako sam tada razmišljala ili se osećala."

 Međutim, u jednom trenutku se sećam da sam pomislila:

"Hoću li umreti? Da li sam uopšte živela život kakav sam želela?"

Iako je bila zapanjena, Džejmi se složila sa izborom da joj ukloni desni jajnik jer su višestruki testovi pokazali koliko je tumor opasan.

Na kraju joj je dijagnostikovan tumor teratoma - sporo rastući tumor koji je rastao celog njenog života.

Zbog veličine tumora od oko 10 kg, doktori veruju da je pretekao sve hranljive materije koje je davala svom telu da bi raslo, piše Daily Mail.

 - Bila sam u šoku, jer je to kao da imaš troje dece u sebi -  rekala je Džejmi. 

"Takođe je izrasla kosa i mislim da mi je to bilo odvratnije od svega."

Dok doktori nisu mogli da potvrde šta je uzrokovalo da tumor počne da raste, Džejmi kaže da veruju da je njena majka možda začela blizanca kada je zatrudnela sa njom.

Taj fetus se možda tada pretvorio u izraslinu koja je pronađena na Džejminom jajniku.

Foto: Pixabay

Stomak

 - Rekli su da bi to moglo biti zbog brojnih stvari, a pošto su moja mama, deda i tetke blizanci, možda sam imala blizanca u maminoj utrobi - objasnila je Džejmi.

Dok je Džejmi osetila olakšanje što joj je tumor uklonjen, priznala je da je ostala uplašena da bi uklanjanje jajnika omelo njene buduće pokušaje da zatrudni.

"Bila sam tako depresivna i plakala sve vreme, sve dok nisam videla svog ginekologa koji me je uverio da će svi moji hormoni i jajne ćelije otići u moj levi jajnik.

„Ne bi trebalo da imam problema sa trudnoćom, ali nemogućnost da imam decu još uvek mi je teška u pozadini."

Naoružana saznanjem da je tumor verovatno razlog zbog kojeg do sada nije uspela da smrša, vratila se svojoj ishrani i režimu vežbanja, jedući proteinske šejkove, ribu, piletinu i salate.

Godinu dana kasnije, izgubila je 47 kilograma.

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija