• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

24.03.2022

20:26

Saznajte na vreme i spasite brak! Pet najčešćih razloga zašto se muškarci odljubljuju od svojih žena

Ljubav

Saznajte na vreme i spasite brak! Pet najčešćih razloga zašto se muškarci odljubljuju od svojih žena

Podeli vest

Postoje razni razlozi zbog kojih brakovi nekada ne uspevaju, ali ako je problem do vas, to možete otkriti i na vreme početi da radite na tome.

1. Ona više ne poštuje i/ili mu se više ne sviđa suprug

Seti se kada si se prvi put zaljubila u supruga. Verovatno je bio neko koga si veoma poštovala ili ko ti se makar veoma sviđao. Ali nakon 10 godina zajedno, umesto da se smeješ njegovim šalama, možda prevrćeš očima. Umesto da slušaš njegove dugačke priče, požuruješ ga da prekine. Umesto da hvališ njegove kvalitete, kritikuješ ono loše.

Rešenje:

Priznaj da si se pretvorila u ženu koja stalno kritikuje i prestani to da radiš. Traži ono što voliš i poštuješ kod supruga, a ukoliko ne možeš da smisliš da kažeš nešto lepo, nemoj ni da govoriš. Očigledno si se udala za njega sa razlogom, samo treba da prestaneš da budeš toliko kritična, kako bi se ponovo povezala sa čovekom u koga si se zaljubila.

2. Prestala je da vodi računa o sebi, fizički i emocionalno

Kada si prvi put upoznala supruga, verovatno si radile dosta toga kako bi bile najbolja verzija sebe. Sređivala si kosu, šmikala se svaki dan, redovno vežbala i kontrolisala emocije. Ali kako su godine prolazile i njegovo mesto u tvom životu postajalo trajnije, ti napori jednostavno nisu više bili toliko važni. Suoči se: zapustila si se, a i tvoj suprug je to primetio. Sasvim je prirodno da si se opustila, naročito ukoliko si se sređivala zbog njega - treba to da radiš zbog sebe.

Rešenje:

Priznaj sebi da si se zapustila i počni ponovo da radiš na tome da budeš najbolja verzija sebe. Nađi vežbe koje voliš, poput Zumbe. Počni ponovo da se šminkaš i oblači se lepo svaki dan, čak iako nećeš nigde ići.

Zapitaj se da li tvoje emocije ili promene raspoloženja povređuju ili pomažu vašoj vezi. Posveti se da poboljšaš sebe, kao što si to radila kada ste se zabavljali.

3. Ona nema život

Žene imaju običaj da prestanu da rade stvari koje su volele, kada se ušuškaju u vezi. Na žalost, ovo je “smrtna presuda” za dugoročne veze ili brakove. Moraš da održavaš svoj život i van veze i nastaviš sa svojim hobijima koje si volela i pre veze.

Rešenje:

Prestani da sebe stavljaš na poslednje mesto. Idi na jogu sa drugaricom koju nikako da vidiš, prijavi se na časove grnčarstva. Izdvoji vreme za kafu sa prijateljima. Prinudi sebe da vidiš i druge ljude, osim supruga i dece.

Foto: Shutterstock

raskid

4. Ona nema strast ka životu i drugim iskustvima

Mit je da muškarci vole samo mlađe žene. Istina je da muškarci vole žene sa mladalačkom energijom. To znači strastvene žene, koje su uzbuđene zbog života i novih iskustava. Ukoliko si izgubila glad za životom i osećaš da su uzbudljivi dani iza tebe, uticaće na to kako gledaš sebe i kako te suprug doživljava.

Rešenje:

Promeni rutinu i počni ponovo da živiš. Prijavi se u književni klub, volontiraj, započni mini privatni biznis, pronađi nešto oko čega ćeš biti strastvena i garantovano će suprug početi da te gleda u novom svetlu.

5. Više je majka nego ljubavnica

Budi iskrena, da li tretiraš supruga kao svog muškarca ili si više po sistemu “jedi povrće” i “isperi sudove, pre nego što ih staviš u mašinu”? Da li ga gledaš popreko kada poruči pomfrit umesto salatee ili mu biraš odeću, jer ne veruješ da će dobro uklopiti boje? Ukoliko brineš o mužu, kao što bi o deci, ne dopuštaš mu da bude muškarac i to ga odbija.

Rešenje:

Pusti ga na miru i pusti ga da bude svoj. Na kraj krajeva, da li je toliki smak sveta, ako odluči da obuče nešto što se baš i ne uklapa? Takođe, ohrabruj ga da ima “muško vreme” za sebe, da radi ono u čemu on uživa, a kada dođe kući, pusti ga da ti ispriča o tome. Ne prevrći očima kada ti kaže kako je promenio filter na kolima, samo slušaj i budi srećna što radi svoje i pusti ga da bude tvoj muškarac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija