• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.04.2022

19:26

OVA 3 NAPITKA ĆE VAS SPASITI NADUTOSTI! Pospešuju varenje i čuvaju stomak!

Shutterstock

Ljubav

OVA 3 NAPITKA ĆE VAS SPASITI NADUTOSTI! Pospešuju varenje i čuvaju stomak!

Podeli vest

Gastrointestinalni trakt je veoma osetljiv posebno na prelasku iz jednog u drugo godišnje doba, koje neretko podrazumeva i promenu namirnica koje konzumiramo svakodnevno

Način ishrane svakako utiče na zdravlje, a posebno na stanje našeg stomaka. Neke namirnice mogu da izazivaju dodatne probleme u varenju dok neke druge stimulišu varenje, lako se razlažu, čuvaju mikrofloru creva, sprečavaju nadutost i uspešno regulišu problem opstipacije – zatvora ili pak pojavu dijareje.

Čajna mešavina protiv nadutosti

Za smirivanje creva i lakše prihvatanje hrane pripremite jači čaj od pola kašičice kamilice i pola kašičice mente, dodajte malo meda i limuna. Pijte ga lagano posle jela ukoliko se javi problem sa lošim varenjem ili nadutošću.

Čaj sa đumbirom

Za rešenje problema nadutosti i boljeg varenja iskoristite i koren đumbira. Nekoliko kolutića ovog korena prelijte sa 300 mililitara kipuće vode. Ostavite poklopljeno 10 minuta. Zasladite medom i pijte pre ili posle jela da biste poboljšali probavu.

Foto: Shutterstock

Čaj sa đumbirom

Topla voda sa limunom

Ujutro na prazan stomak popijte čašu tople vode sa limunom. Ovaj napitak je zdrav, razbuđuje vas i puni energijom, a uz to, odličan je za probavu i mršavljenje. Jednu do dve kašike sveže isceđenog limunovog soka razblažite u šolji tople vode i popijte lagano pre doručka.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija