• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.04.2022

23:24

ČAJEVI OD OVIH BILJAKA UBLAŽAVAJU ALERGIJE! Otvaraju disajne puteve i pomažu kada vam je zapušen nos!

Ljubav

ČAJEVI OD OVIH BILJAKA UBLAŽAVAJU ALERGIJE! Otvaraju disajne puteve i pomažu kada vam je zapušen nos!

Podeli vest

Ako vas muče alergije, možda bi trebalo da isprobate ove čajeve. Oni vam mogu pomoći u ublažavanju simptoma

1. Čaj od korpive

Kopriva možda budi sećanja na žarenje u detinjstvu, ali mnogi ne znaju da je ova biljka veoma lekovita i da je maltene čudotvorna kada su u pitanju prirodni lekovi za alergije.

Čaj od koprive ima antizapaljenska dejstva, a pomoći će i kada vam je zapušen nos.

Sprovedena studija u kojoj je učestvovalo 40 dobrovoljaca pokazala je da su ljudi koji su konzumirali ekstrakt korena koprive imali daleko manje simpotoma alergije u poređenju sa onima koji su uzimali placebo.

2. Zeleni čaj

Ovaj čaj poznat je po brojnim zdravstvenim koristima, od toga da pomaže u regulaciji krvnog pritiska, do toga da snižava rizik od brojnih bolesti. Sadrži i antioksidante koji se nazivaju polifenoli, a koji pomažu u ublažavanju simptoma polenske groznice.

Foto: Shutterstock

Zeleni čaj pomaže u otvaranju disajnih puteva

Takođe, zeleni čaj sadrži katehin, koji deluje antizapaljenski i pomaže u otvaranju disajnih puteva, koji su otečeni u sezoni alergija.

3. Čaj od nane

Veoma ukusan čaj osvežavajuće arome pomaže u otvaranju disajnih puteva, što je veoma značajno u sezoni prolećnih alergija.

Studije sprovedene na životinjama su pokazale da ovaj napitak može da pomogne kod teškog disanja i zapušenog nosa, zahvaljujući antizapaljenskim sastojcima i prepoznatljivom, okrepljujućem mirisu.

Da bi ovaj čaj bio što efikasniji u ublažavanju simptoma alergije, možete da dodate malo meda i „mrvicu“ kurkume. Oba ova sastojka će dodatno smanjiti zapaljenje i simptome alergije.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija