• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.04.2022

21:27

IZBELITE ZAVESE POMOĆU OVIH SASTOJAKA! Ne košta mnogo, a rezultat će vas oduševiti!

Ljubav

IZBELITE ZAVESE POMOĆU OVIH SASTOJAKA! Ne košta mnogo, a rezultat će vas oduševiti!

Podeli vest

Tokom vremena, savršeno bele zavese gube intenzitet boje, pogotovo ako u domu žive pušači ili živite u kraju sa visokim nivoom zagađenja

Zavese koje su izgubile boju čine da cela prostorija izgleda zastarelo i neuredno, ali postoji nekoliko jednostavnih načina da vratite blistavu belinu. Najbolji deo je što sve sastojke već imate u kući.

So

Proces beljenja tila kuhinjskom solju je dug, ali efikasan. Dodajte tri do četiri kašike soli u jednu meru deterdženta za veš. Potopite zavesu u ovaj rastvor i ostavite da tako odstoji tri do četiri sata, ili najbolje da prenoći. Nakon pranja, razmutite so u vodi, pa jošjednom isperite zavese. Blistaće kao da ste ih tek kupili!

Foto: Shutterstock

Proces beljenja tila kuhinjskom solju je dug, ali efikasan

Soda bikarbona

Soda će pomoći da izbelite til koji nije previše prljav. Dakle, ukoliko vam je zavesa preterano prljava, prvo je operite, pa onda pristupite izbeljivanju.  Sipajte 50 grama praška za pranje veša i 1 kašiku sode u lavor sa toplom vodom i dobro promešajte. Potopite zavese u vodu 20 minuta, a zatim ih operite i isperite.

Skrob

Ovo je još jedan jeftin i efikasan način da izbelite zavese. Skrob se koristi se nakon pranja. Prvo, til je potrebno da operete na uobičajen način, a zatim uzmite čašu skroba i razblažite ga u lavoru tople vode. Potopite zavese u rastvor da odstoji pet do šest sati. Nemoje je jako cediti, samo je izvadite iz lavora, okačite iznad kade da "okapa", a potom na prozore. Ne samo da će biti blistavo bele, već će i izgledati kao da ste ih upravo ispeglali!

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Da li MAST može da se POKVARI?
Ljubav

Da li MAST može da se POKVARI?

Smatra se da je mast zdravija od ulja i da je hrana na njoj spremljena mnogo ukusnija, ali do kad možemo da je koristimo za kuvanje?

28.04.2022

19:13

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17