• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.05.2022

12:12

KAKO DA ZNATE KADA JE DOSTA? Ovih 8 stvari ukazuju da je vreme da KONAČNO izađete iz te veze!

Shutterstock

Ljubav

KAKO DA ZNATE KADA JE DOSTA? Ovih 8 stvari ukazuju da je vreme da KONAČNO izađete iz te veze!

Podeli vest

Psiholog i psihoterapeut Ksenija Mijatović otkrila je 8 stvari koje su jasan pokazatelj da je vreme za promene ili raskid partnerskog odnosa.

Partnerski odnos je nešto na čemu uvek treba da se radi, kako bi rastao i razvijao se. Međutim, ponekad ljudi dođu do tačke kada ne znaju da li je bolje "ostati ili odustati". Prisećaju se kako im je nekada bilo lepo u vezi, koliko su nekada ulagali u zajedništvo, pa im je teško da se odreknu te "iluzije prošlosti".

Psiholog i psihoterapeut Ksenija Mijatović otkriva kako da znate kada je dosta i kada je vreme za drastičnije promene, pa možda čak i raskid veze/braka:

- Veoma često, usled straha da ostanemo sami, ne želimo da pogledamo u svoje odnose i kakvi su oni zaista - navodi psiholog i psihoterapeut Ksenija Mijatović i dodaje da se u takvim situacijama "gubi kompas" i postavlja pitanje, kakav partnerski odnos ustvari želimo i što je najvažnije da li smo mi u suštini zadovoljni svojim emotivnim životom i svojim partnerskim odnosom.

- Ne zaboravite da je za sve potrebno dvoje, osim za kraj. Za kraj je dovoljna jedna osoba i jedna odluka. Ipak, neki odnosi su vredni truda i pokušaja da se poprave. Prvi korak je da prestanemo da se "kuvamo" u našem partnerskom odnosu kao žaba, i da konačno napravimo iskorak. Pa kako god - ističe Ksenija i otkriva na šta to treba da obratite pažnju:

  • Kada vam odnos donosi više bola i nezadovoljstva, nego radosti i zadovoljstva.
  • Ako ste češće "u prošlosti" i sećanjima kako je nekada bilo u odnosu na sadašnjost.
  • Ako ostajete tu gde jeste u nadi da će se "stvari promeniti" i da će se partner promeniti, "jer nekada je svega toga bilo".
  • Ako konstantno pravdate (opravdavate) postupke vašeg partnera, koji vas uznemiruju ili nanose bilo koji oblik patnje (psihološki, emotivni).
  • Ako osećate da stagnirate u tom odnosu i osećate da vaš odnos ne pruža mogućnost rasta za oboje - vreme je za promenu.
  • Ako vaše potrebe nisu čute, uvažene i zadovoljene.
  • Ako vidite da vaš partner/partnerka ne ulaže trud u vaš odnos.
  • Ako se vaše granice narušavaju u kontinuitetu.
  • BONUS VIDEO:




    Ostavite komentar

    Pravila komentarisanja:

    Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

    Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

    Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

    Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

    sledeća vest

    Izbori 2024

    Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
    Izbori 2024

    Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

    Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

    25.04.2024

    09:51

    Vesti

    TV

    JOŠ TV VESTI

    Hronika

    Sport

    Planeta

    Zabava

    JOŠ Zabava VESTI

    Džet set

    Srbija