• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/N.L.

08.05.2022

15:44

ZABORAVITE NA TANTRU! Sve treba da traje 13 minuta!

Shutterstock

Ljubav

ZABORAVITE NA TANTRU! Sve treba da traje 13 minuta!

Podeli vest

Ne opterećujte se time koliko intimni odnos traje, već kakva je završnica. Uz dobru predigru i nekoliko trenja je dovoljno, poručuje psihijatar dr Jovan Marić

Najbolji intimni odnos bi trebalo da traje 13 minuta, sve iznad toga se smatra predugim, a ispod toga, prekratkim, tvrde naučnici. U ovo idealno vreme nije ušla predigra, koja ne bi trebalo da se preskače ili otaljava.

Kod komšija isto tako

Istraživanje su sproveli članovi udruženja za intimnu terapiju i istraživanje, gde su učestvovali psiholozi, fiziolozi, socijalni radnici i terapeuti za brak. Ukupno 34 stručnjaka složilo se da je najpoželjnije trajanje odnosa od 7 do 13 minuta, uz što dužu predigru. Ovim se konačno srušio mit o maratonskom, višesatnom vođenju ljubavi, mada bi, uprkos istraživanju, mnogi laici voleli da traje duže od 30 minuta.

Foto: Shutterstock

Predigra ne bi trebalo da se preskače ili otaljava

Za jači kraj


Usporite disanje dok se približavate vrhuncu. Većina u tim trenucima počne da diše brže, dok je telo napeto u želji da postigne klimaks. Umesto toga se opustite, opustite stomak i duboko, sporo udišite (iz želuca). Vrhunac će duže trajati i biti intenzivniji.

- Postoji toliko mnogo mitova u našoj kulturi kada je reč o intimnosti drugih ljudi. Polni život vaših komšija nije ni približno uzbudljiv kao što ste mislili - zaključili su naučnici.

Gde je tantra

Šta je onda sa tantrom? Da li treba težiti odgađanju vrhunca i zašto? I šta onda traje satima, predigra ili sama akcija? Na ova i slična pitanja odgovara psihijatar dr Jovan Marić.

- Ženi je u proseku potrebno 10-tak minuta za postizanje vrhunca tokom vođenja ljubavi, nešto manje (četiri minuta) kada to radi sama, te je ta granica od 13 minuta sasvim u redu. Naravno, ako je predigra kvalitetna (duga, uzbuđujuća, sa naglaskom na intimne organe) dovoljno je i nekoliko snažnih trenja sluzokožom – kaže dr Marić i dodaje da je muškarcima cilj da partnerku dovedu do vrhunca, s obzirom da je za njih taj poduhvat znatno lakši, jer manje brinu i mogu bolje da se opuste.  

Foto: Shutterstock

Tantričko vođenje ljubavi je drevna hinduistička praksa, a znači “tkanje i širenje energije”

Inače, tantričko vođenje ljubavi je drevna hinduistička praksa, starija od 5.000 godina, a znači “tkanje i širenje energije”. To je oblik sporog odnosa (odlaganja vrhunca) koji povećava intimnost i stvara povezanost uma i tela koji mogu dovesti do snažnih završnica.

- Za ženu nema potrebe da odlaže vrhunac, jer može da doživi čitavu seriju u vrlo kratkom periodu. Muškarci, s druge stane nakon klimaksa prolaze koz fazu neosetljivosti, te im je potrebana pauza od pola do sat vremena, a kako stare i više sati (zato je tu vijagra) – objašnjava dr Marić. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maya elijah

pre 1 godinu

Bivši i ja smo prekinuli prije godinu i 2 mjeseca, a ja sam bila u šestom mjesecu trudnoće. Oboje se volimo i to je za mene bio šok i stvarno mi je slomilo srce. Pokušao sam ga nazvati i obje su linije bile prekinute. Pokušao sam doći do njega na društvenim mrežama, ali me maknuo s njih. Pokušala sam doći do njegovih roditelja i oni su mi rekli da je njihov sin rekao da me ne voli i da me ne želi vidjeti i da ne znaju što nije u redu. Svaki dan sam plakala i plakala jer sam ga jako voljela. Dok nisam rodila i beba nije imala godinu dana, nisam mogla vratiti svoju ljubav. Opet sam bio zbunjen. Ne znam što da radim, a ostala sam i bez posla i nemam novca za brigu o bebi. Bila sam jadna u životu pa sam plakala sestri i rekla joj svoj problem i rekla da zna za moćnu čaroliju koja je bačena dr alaba koja joj pomaže kad nije mogla zatrudnjeti. Kontaktirala sam ga putem e-pošte i rekao je da će mi pomoći i rekao mi je da je žena stavila urok na mog muža i rekla da će mi pomoći da razbijem čaroliju kako bi mi se moj muž zauvijek vratio i da će biti moj. Bilo mi je veliko iznenađenje što se dogodilo sve što je rekao. Muž mi se odmah vratio i rekao mi da mu oprostim. Puno hvala ovom moćnom i istinskom čarobnjaku. Molim se da će dugo živjeti i raditi više od svog prekrasnog djela. Ako imate problem koji vas muči u životu, obratite se ovom moćnom igraču čarolija! On ti može pomoći. Neće vas iznevjeriti, možete ga dobiti putem gmail adrese: dralaba3000@gmail.com ili ga možete dobiti putem njegovog vibera/whatsappa: +1(425) 477-2744

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija