• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

09.05.2022

09:19

Imala je ciklus na svakih 10 dana, a onda je saznala bolnu istinu! Sada mora da bira između KUĆE i porodice!

Shutterstock

Ljubav

Imala je ciklus na svakih 10 dana, a onda je saznala bolnu istinu! Sada mora da bira između KUĆE i porodice!

Podeli vest

Devojka koja je imala menstruaciju na svakih 10 dana, saznala je da su joj kontraceptivne pilule "maskirale" pravi problem - neuravnotežene hormone.

Devojka koja je imala menstruaciju svakih deset dana, kaže da je sada "prinuđena" da bira između kupovine kuće ili zamrzavanja jajnih ćelija.

Erin Mekdermot (29) suočava se sa srceparajućim izborom nakon što je 13 godina uzimala kontraceptivne pilule, što je "maskiralo" njene zdravstvene probleme.

Učenica je počela da uzima pilulu u ranim tinejdžerskim godinama nakon što je imala neuobičajeno česte menstruacije od 10. godine.

Uprkos njenom neobičnom menstrualnom ciklusu, Erin tvrdi da lekari nikada nisu uradili testove kako bi pronašli koren problema.

Posle više od jedne decenije, odlučila je da prestane da uzima pilule u decembru 2020. kako bi se telo odmorilo.

Erin, je zatim proverila svoje hormone kućnim testom i bila je užasnuta kada je otkrila da ima neravnotežu. Nakon što je njen lekar opšte prakse potvrdio problem, 29-godišnjakinji je rečeno da to znači da će verovatno imati kraći period plodnosti i manje šanse da zatrudni.

Foto: Shutterstock

Bol

Erin smatra da su njene šanse da zatrudni sada "male ili nikakve" i razmišlja o zamrzavanju jajnih ćelija, u slučaju da ikada poželi decu.

Ali se suočava sa dilemom izbora između buduće porodice ili kupovine kuće.

Studentkinja je za "Mančester Ivning Njuz" rekla:

- Osećam se kao da sam na neki način primorana da napravim izbor, kada to zapravo nije izbor koji moram da donesem. Nisam u vezi i nikada nisam mislila da ću morati da razmišljam o tome na taj način, jer samo pretpostavljaš da sve dok si u formi i zdrav to neće biti problem. Nije pilula izazvala problem, ali je pilula prikrila problem. Trebalo je to ranije istražiti - rekla je ona i dodala:

- Trebalo je da istraže zašto sam imala menstruaciju svakih deset dana, hormoni su mi bili loši i to izazvali.

Erin, koja živi u Mančesteru, rekla je da je "frustrirana" što lekari nisu pratili istragu njenog ciklusa, a sada se zalaže da se predavanja o hormonima uvrste u nastavni plan i program, kako bi devojčice i devojke bile svesnije potencijalnih problema.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija