• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.05.2022

14:50

PRIPREMITE SE ZA VISOKE TEMPERATURE! Preterano hladni napici neće momentalno da nas rashlade

Shutterstock

Ljubav

PRIPREMITE SE ZA VISOKE TEMPERATURE! Preterano hladni napici neće momentalno da nas rashlade

Podeli vest

Leto dolazi, a treba na vreme da se pripremite za visoke temperature

Stručnjaci savetuju da to ne bi trebalo da bude preterano hladno piće s mnogo leda jer ledena tečnost sporije hladi zagrejani organizam. Zato probajte da se osvežite s malo drugačijim kockicama.

1. Komadići voća

U posudice za led ulijte limunov sok ili vodu, pa svakoj kockici dodajte komadić omiljenog voća i zamrznite. To možete da učinite i u činiji za sladoled.

2. Kuglice od lubenice

Iz lubenice ili dinje izdubite male kuglice, poređajte na tacnu i zamrznite. Ako ih ne iskoristite sve, držite ih u zamrzivaču u plastičnim kesicama, pa dodajte po želji piću.

Foto: Shutterstock

Stiže leto

3. Smrznute bobice

U gaziranu vodu ili šampanjac ubacite par zamrznutih malina, borovnica, ribizla ili neko drugo bobičasto voće.

4. Kockice s kafom i likerom

Pomešajte pola šoljice kuvane kafe sa šoljicom "bejlisa". Napunite posudice za led i zamrznite. Biće to savršen dodatak vašoj ledenoj kafi.

5. Mohito kockice

Šoljicu soka od limuna ili limete pomešajte s pola šoljice ruma, pa sipajte u modlice za led i u svaku dodajte malo narendane korice limuna i nane, pa ih zamrznite. Ova ledena verzija u kockicama svetski poznatog kubanskog koktela od ruma i limete biće odličan dodatak gaziranoj vodi.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17