• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.06.2022

16:27

KAKO NAJLAKŠE OPRATI PATIKE? Ovo morate da znate!

Ljubav

KAKO NAJLAKŠE OPRATI PATIKE? Ovo morate da znate!

Podeli vest

Ručno pranje patika može oduzeti mnogo vremena, pa nije retka pojava da ih domaćice peru u mašini za veš. Ako se odlučite za to da ih ipak mašinski operete, savetujemo da prvo uklonite zemlju sa četkom

Odluku o tome na koji način ćete oprati patike je najbolje da donesete u odnosu na materijal od kojeg su one napravljene.

Kožne i patike koje su napravljene od antilopa nikako ne bi trebalo da perete u mašini, jer postoji velika opasnost od toga da će, tokom pranja, biti oštećene. Sa druge strane, platnene i pamučne patike bez problema možete da perete u veš-mašini.

Šta je potrebno da uradite?

Pre svega, obavezno skinite pertle sa obe patike, a ako je potrebno, izvadite i uloške. Pertle možete da stavite u vrećicu za pranje osetljive odeće. Pre nego što patike ubacite u veš-mašinu, uklonite prljavštinu, blato, lišće i sve ostalo četkom za cipele. Patike, nakon toga, stavite u mašinu za veš, i to tako što ćete ih prethodno ubaciti u jastučnicu ili vrećicu za osetljiv veš.

Foto: Shutterstock

Prljave i čiste patike

Patike nikada nemojte prati same u mašini jer će udarati o bubanj, već uvek dodajte dva-tri peškira.

Vrećice od poliestera će uvek zaštititi vaše patike, pa ih možete ubaciti u njih, kako biste bili sigurni da se neće oštetiti. Takođe ćete sprečiti da se pertle izgube u mašini.

Takođe, patike obavezno perite na niskoj temperaturi, preporuka je da to radite na 30 stepeni.

Ne stavljajte ih, nakon pranja, u mašinu za sušenje veša, niti blizu nekog izvora toplote, jer bi lepak koji ih drži mogao da se ošteti.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija