• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.06.2022

18:53

ČISTI POSUĐE, UKLANJA MRLJE I KAMENAC! Evo za šta sve možete da iskoristite KORU OD LIMUNA!

Ljubav

ČISTI POSUĐE, UKLANJA MRLJE I KAMENAC! Evo za šta sve možete da iskoristite KORU OD LIMUNA!

Podeli vest

Koru od limuna uglavnom bacamo, međutim, možemo je iskoristiti na razne načine.

Očistite umivaonik i kadu

Pospite sodu bikarbonu u mokru sudoperu ili kadu i upotrebite odsečenu stranu limuna za ribanje površine. Ova metoda će ukloniti prljavštinu, delovati kao „izbeljivač“ i učiniti da umivaonici i kade zasijaju.

Neka posuđe zablista

Limun zbog limunske kiseline pomaže u uklanjanju mrlja sa posuđa i deluje kao odmašćivač. Bacite koricu limuna u vodu za suđe kako biste uklonili masnoću i očistili čaše i srebrni pribor.

Foto: Pixabay

Nož i viljuška

Uklonite mrlje na odeći

Utrljajte pola limuna na mrlje od masti ili ispod pazuha. Ostavite da odstoji preko noći. Za teške mrlje, pospite malo sode bikarbone preko mrlje natopljene limunom i izribajte, a zatim operite kao i obično.

Očistite posude za kafu

Kiselina u limunu otapa i naslage tvrde vode i zagorelih mrlja od kafe s lončeta za kafu. U hladni lončić za kafu dodajte koricu limuna, nekoliko kašika soli i šoljicu ili dve leda. Mešajte sastojke nekoliko minuta ili dok se mrlje u potpunosti ne uklone. Ako su mrlje tvrdokorne, ostavite smesu u lončetu za kafu nekoliko sati ili preko noći. Dobro isperite pre ponovnog korišćenja.

Očistite mrlje od sapuna i kamenca na vratima tuša

Mrlje od kamenca nastaju zbog minerala u vodi, a mrlje od sapuna kao rezultat reakcije minerala iz vode sa sapunom. Već znamo da limun izvrsno uklanja takve naslage pa uzmite pola limunove kore, pospite solju i utrljajte izravno na vrata tuša. Dobro isperite kada završite.

Uklonite mrlje od rđe

Kiselina u limunu pomaže i u uklanjanju mrlja od rđe. Mrlju pospite solju i istrljajte polovinom limuna. Ostavite so i limun da odstoje nekoliko sati, povremeno ribajući ako je potrebno. Ako mrlja još nije nestala ostavite limun da odstoji na površini preko noći, a zatim dobro isperite vodom.

Foto: Pexels

Izbelite zube

Sadržaj kiseline u kori citrusa može da izbeli i posvetliti obojene zube. Unutrašnji beli deo kore limuna utrljajte nekoliko minuta na zube za učinak izbeljivanja. Nakon upotrebe, isperite vodom. Koristite oprezno najviše jednom nedeljno, kako biste izbegli oštećenje zubne gleđi ili osetljivost zuba.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NAPRAVITE DOMAĆE LABELO! Omekšajte svoje usne!
Ljubav

NAPRAVITE DOMAĆE LABELO! Omekšajte svoje usne!

Ukoliko želite da u kućnim uslovima pripremite labelo moraćete prvo da isplanirate koje supstance i ambalaže su vam neophodne, a zatim da ih nabavite. Napravite proračun potrebnih količina, pa sastavite spisak za kupovinu

02.06.2022

18:30

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija