• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

08.06.2022

09:54

VELIKE SU RAZLIKE IZMEĐU HIMALAJSKE I KUHINJSKE SOLI! Evo zašto nutricionisti uvek preporučuju ovu prvu!

Shutterstock

Ljubav

VELIKE SU RAZLIKE IZMEĐU HIMALAJSKE I KUHINJSKE SOLI! Evo zašto nutricionisti uvek preporučuju ovu prvu!

Podeli vest

Iako biste pomislili da je svejedno koju so ćete koristiti, nutricionistkinja Nataša Đukić otkriva zbog čega je himalajska pravi izbor

So je neizbežan začin u skoro svim jelima, i dok su jedni navikli na standardnu kuhinjsku so, većina nutricionista se trudi da ljudima promeni te navike i preusmeri ih na himalajsku. 

Neki će možda pomisliti da zapravo nije važno koju so će koristiti i da je to "sve isto", ali nutricionistkinja Nataša Đukić smatra drugačije: 

- Velika je razlika između kuhinjske i himalajske soli! Kuhinjska so koja se danas dobija iz prirodnih izvora se prečišćava hemijskim putem i na taj način svodi isključivo na natrijum hlorid. U procesu obrade, važni minerali i mikronutrijenti se otklanjaju iz soli - ističe Nataša i dodaje:

- Himalajska so prolazi kroz minimalne procese obrade zbog čega je mnogi ljudi konzumiraju kao alternativu običnoj kuhinjskoj soli. Himalajska so se ručno ekstraktuje i minimalno obrađuje čime nastaje nerafinisani proizvod bez aditiva, a bogat mineralima - navodi nutricionistkinja i otkriva ključne razlike:

KUHINJSKA SO

  • Minerali se gube u procesu proizvodnje
  • Može uzrokovati povišen krvni pritisak
  • Jod se dodaje veštačkim putem
  • Može sadržati tragove aluminijuma i amonijak

HIMALAJSKA SO

  • Sadrži čak 84 minerala i elektrolite
  • Dobar izvor magnezijuma
  • Izvor prirodnog joda
  • Sprečava dehidrataciju
  • Reguliše nivo šećera u krvi
  • Poboljšava cirkulaciju

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija