• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

19.06.2022

14:59

NEMOJ DA UPROPASTIŠ NOVU VEZU! Ako radiš OVIH 6 STVARI sigurno ćeš ga OTERATI OD SEBE!

Shutterstock

Ljubav

NEMOJ DA UPROPASTIŠ NOVU VEZU! Ako radiš OVIH 6 STVARI sigurno ćeš ga OTERATI OD SEBE!

Podeli vest

Sigurno si uzbuđena što si upoznala dečka za kojeg misliš da je idealan za tebe, ali ako se budeš ponašala na određen način, možda ćeš ga oterati od sebe

Upoznali ste odličnog momka, čestitamo! Jedva možete da obuzdate svoje uzbuđenje jer mislite da ste vas dvoje najslađi par ikada.

Što se tebe tiče, on ne može a da te ne voli, a ti se trudiš da vidi koliko si savršena za njega. Ali sada je vreme da se uverite da nećete uprskati stvar.

Upravo ste ušli u konkurentsku fazu upoznavanja; konačno ste u trci (i, što se vas tiče, morate da pobedite), u stvari, već možete da vidite ciljnu liniju (tačka svadbena zvona).

Ali ste zaboravili jednu stvar - vaš vrući sastanak još nije ni na početku; još uvek isprobava različite "patike za trčanje".

Uspori, dušo, pre nego što na kraju uplašiš ovog sjajnog momka!

Evo 6 načina na koje ćete osigurati da do razvoja veze i ne dođe:

1. Svima, uključujući i njemu, kažete da ste par.

Izlazite samo nekoliko nedelja, ali već govorite prijateljima i porodici da ste par. Što je još gore, kažete njemu da ste par.

Nijedan muškarac (čak ni fini momci) ne voli da bude uvučen u vezu, pre nego što se oseća spreman ili siguran da je to ono što želi. Odabir da postanete par je veliki korak napred u vezi, pa nemojte to forsirati.

Opustite se malo i uživajte u fazi upoznavanja. Saznajte više jedan o drugome i vidite da li zaista delite slične vrednosti i životne ciljeve (a ne samo početnu iskru).

Upravo sada, vaš novi muškarac samo želi da vas bolje upozna, i želi slobodu da kaže da niste "ta", ako stvari ne funkcionišu.

Pritisak na njega u ranoj fazi, samo ga čini opreznim prema vašem kontrolnom ponašanju, a kada počne da se oseća kao u zamci, on će odleteti kao metak.

2. Stalno ga pitate kako se oseća.

Evo upozorenja, neki muškarci jednostavno ne govore o svojim osećanjima, posebno u ranim danima. Može im trebati duže da se otvore.

Ako vam je teško da ga "čitate", u redu je, još uvek vam nije suđeno da ga poznajete iznutra.

Žene vole da pričaju o osećanjima. Ali, muškarci svoja osećanja izražavaju akcijom, a ne rečima. Oni takođe još uvek prevazilaze intenzivnu društvenu i porodičnu uslovljenost "pravih muškaraca" koji ne pokazuju ili ne dele svoja osećanja.

Dakle, nije da on nema osećanja, on jednostavno nije u stanju da ih izrazi na način na koji želite da ih čujete.

Zato se malo povuci. Pustite ga da kaže kako se oseća udobno. Vremenom i iskustvom biće lakše saznati šta oseća i lakše će mu biti da otvoreno izrazi svoja osećanja, kada se ne oseća pod vašim pritiskom.

Foto: Shutterstock

veza

3. Već se ponašate ljubomorno.

Stalno ga pitate gde je, šta radi i sa kim je. Zvučiš kao njegova majka koja kontroliše i nijedan muškarac ne želi da izlazi (ili ima intimne odnose) sa njegovom majkom! Kada ga proganjate, samo stavljate fokus na svoju nesigurnost.

Možda mislite da to pokazuje da vam je stalo, ali za njega je to velika crvena zastava. Ovo stalno ispitivanje nije dobro, jer mu oduzimate kontrolu preispitujući sve što radi, što stvara barijeru između vas dvoje, koja će ga na kraju oterati.

Muškarac želi ženu koja je sigurna u svoj prostor i koja mu veruje da donosi sopstvene odluke. Budite žena koja svom muškarcu daje slobodu da raste sa vama, a ne bez vas.

4. Zahtevni ste.

Očajni ste za svakodnevnim znacima da mu se i dalje sviđate: pohvalama, pažnjom i komplimentima.

Stalno ga gnjaviš, otkrivaš mesta na kojima se druži i kupuješ mu poklone. Juriš ga stalnim porukama ili mejlovima ili ga uhodiš na Fejsbuku. Ove stvari govore muškarcu da ste željni preterane pažnje i veoma zahtevni.

U ranim fazama veze, samo se opustite i saznajte da li dovoljno privlačite jedno drugo, kako biste mogli stvari da pomerite na sledeću fazu.

Nema žurbe - usporite i vidite kako ide. Nema smisla da ga terate na bilo šta pre nego što ste oboje imali priliku da vidite da li se zaista volite. I dok čekate, nastavite da živite svojim životom umesto da pokušavate da na silu ulazite u njegov.

5. Teška si za "održavanje".

Rano je, ali već vršite preveliki pritisak na momka i očekujete previše, prerano. Vi upravljate njegovim životom. 

Očekujete od njega da plati za sve: večeru, piće, vikende, poklone. Tretirate ga kao bankomat i ponašate se kao da ste najvažnija osoba u vezi i u njegovom životu.

Ovakvo ponašanje uništava njegovu slobodu i samopouzdanje. Upoznavanje je zajednički poduhvat, odnos jednakih, tako da mu uopšte ne činite uslugu time što izlazite s njim!

I usput: ispuštanje ne tako suptilnih nagoveštaja vašem muškarcu o tome šta želite, oduzima mu sposobnost da vas iznenadi (i samim tim ga sprečava da u potpunosti pokaže svoja osećanja).

6. Misliš da si ti sve što mu treba.

Ako pokušate da sprečite svog novog muškarca da viđa svoje prijatelje, da se fokusira na svoj posao ili da se bavi svojim interesima, to je ozbiljan problem.

Ovo je jedno od onih podmuklih malih ponašanja koje vaš muškarac u početku možda neće primetiti. Ali, budite sigurni, njegovi prijatelji hoće, i počeće da traže "tvoju krv" čim je primete.

Kada pokušate da oterate njegove prijatelje ili ga postepeno uklonite iz njegovog kruga prijatelja, na taj način govorite svom čoveku da mu nikada ne treba niko drugi osim vas. Govorite mu da njegovi prijatelji više nisu dovoljno dobri kao i da ne može da donosi dobre odluke.

Nije na vama da odlučujete sa kim vaš muškarac provodi vreme. Ako zaista ne podnosite njegove prijatelje, možda biste želeli da se zapitate da li je ovo idealan muškarac za vas. Možda ste slepi za činjenicu da se vaš novi muškarac ne razlikuje od njegovih prijatelja.

Vidite, normalno je da se osećate uzbuđeno zbog nove veze i da ste uhvaćeni u nalet tog početka.

Ali, bez obzira na to koliko ste uzbuđeni, napravite korak unazad i uverite se da ne upropašćavate dobru stvar, tako što ćete uplašiti svog momka, pre nego što on dobije priliku da vidi koliko ste neverovatni.

Muškarci ne vole da osećaju pritisak. Dakle, ako se već ponašate kao ovlašćeni manijak, ovaj sjajni momak će nestati pre nego što to primetite.

Kvalitetni muškarci žele priliku da vam se dodvore, iznenade i pokažu vam da im je stalo. Veliki muškarci žele da nađu ženu koju mogu obožavati, ženu koja zna da daje i (što je još važnije) prima ljubav.

Ako je on pravi čovek, verujte mi, nećete morati da ga terate da vas voli, on će se truditi da to uradi bez ikakve prinude, prenosi yourtango.com.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Paper Help

pre 10 meseci

Paper Help from Expert writers at lowest price and Guaranteed onetime delivery from Paper Help. Our PHD writers have over 25+ Years of experience and can provide you with best and Genuine work at Lowest price.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija