• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

29.06.2022

08:59

Produbite LJUBAV I BLISKOST u vašoj vezi uz ove 4 psihološke cake - STRPLJENJE je ključ svega!

Shutterstock

Ljubav

Produbite LJUBAV I BLISKOST u vašoj vezi uz ove 4 psihološke cake - STRPLJENJE je ključ svega!

Podeli vest

Ukoliko želite da imate zdravu i uspešnu vezu, primenite ovih nekoliko psiholoških trikova

Svaka veza je posebna na svoj način i nešto što će odgovarati vama i vašem partneru, možda neće biti primenjljivo na drugom ljubavnom paru. 

Međutim, postoje neke stvari koje mogu pomoći svakoj vezi da napreduje i da se ljubav između partnera produbi, a osnova svega je strpljenje.

Primenite ove 4 psihološke cake i videćete razliku:

1. Odvojite trenutak za pauzu tokom sukoba

Ovo je lako reći, ali nije uvek tako lako uraditi. Na primer, ako vam dečko postavi pitanje, često mislite da je potreban hitan odgovor, ali biste radije odgovorili brzo ili promišljeno?

U redu je tražiti prostor, reći "Daj mi trenutak da razmislim o tome" ili "Mogu li da ti se sutra javim sa odgovorom? Želim da zaista malo razmislim o ovome."

Intenzivni razgovori su često poput vozova u bekstvu, a mnoge stvari se mogu dogoditi u ovom trenutku na nesvesne načine.

Usporavanje vaše interakcije sa partnerom će vam pomoći da identifikujete svoje okidače i unesete više pažnje i svesti u svoje odgovore.

2. Vizuelizirajte svoje ciljeve u vezi

Šta biste voleli da vidite u vašoj vezi? Vizuelizirajući idealne interakcije, možete doći u duboki kontakt sa svojim srcem.

Zato se zapitajte ko želite da budete u vezi i kako možete da date najbolje od sebe u svakoj vašoj interakciji sa partnerom.

Ova vežba vam može pomoći da stupite u kontakt sa sobom i svojim ljubavnim namerama.

Za srećniju vezu, važno je da definišete sebe, umesto da budete u reaktivnom režimu i dopuštate da tuđi postupci diktiraju vaše.

Kroz vizuelizaciju, možete kreativno da "uvežbate" neke moguće odgovore u kojima biste se osećali dobro.

Foto: pixabay

ljubav

3. Zapišite svoja iskustva sa partnerom

Koliko puta ste rekli: "Voleo bih da imam..."

Vođenje dnevnika može biti produktivna vežba u razmatranju i poređenju prethodne interakcije u vašoj vezi. Pisanje o tome šta se dogodilo omogućava vam da pregledate stvari, trenutak po trenutak, i zapitate se: "Šta mi se dešavalo u tom trenutku?"

Istražite šta ste osećali i razmišljali, kao i šta se dešavalo u vašem telu. Sve ovo nudi tragove koji vam mogu pomoći da identifikujete i oslobodite svoje emocionalne okidače.

I dok vam mogu proći godine dok ne steknete kritički uvid, poređenje iskustva i vođenje dnevnika o njemu, može vam pomoći da identifikujete tačan trenutak kada ste se promenili.

Što više vodite dnevnik, to više povećavate svoju svest. A uz praksu i pregled, mnogo je veća verovatnoća da ćete biti svesni sadašnjeg trenutka i ostati usredsređeni, što vam može pomoći da ostanete srećni, dok se krećete kroz prepreke u vašoj vezi, prenosi yourtango.com.

4. Naučite da prepoznate "transfer"

Tansfer ili prenos je, prema Meriam-Vebster, "preusmeravanje osećanja i želja, a posebno onih nesvesno zadržanih od detinjstva, ka novom objektu".

Jednostavno rečeno, neko bi vas mogao nesvesno podsetiti na nekog drugog, a kada se to dogodi, vaša negativna osećanja se aktiviraju.

Vi zapravo niste ljuti na ovu osobu, ali "prenosite" svoje emocije na nju, umesto na stvarnu osobu koja vas je povredila.

Transfer može biti suptilan i teško ga je otkriti. Jedan nagoveštaj da neko ovo doživljava u odnosu na vas je kada, bez obzira na sve, ništa što radite nikada nije dobro za drugu osobu.

Pokušavate da budete ljubazni, pokušavate da izbegavate, držite se zdravih granica, pokrećete se i dajete onoliko dobro koliko možete - sve je to zaista neuredno i loše.

Potrebna je visoko razvijena osoba da bi bila u stanju da to prepozna u trenutku, pa imajte na umu da vaš partner možda deluje iz mesta povrede, srama, zlostavljanja, napuštanja, prezira ili odbacivanja.

Isto tako, da biste izbegli "transfer" ka svom partneru, pokušajte da ostanete svesni, držite svoj centar i ostanite u svom srcu.

Jednom kada naučite kako da pronađete sopstvenu sreću i unutrašnji mir, imaćete manje poteškoća u rešavanju problema sa svojim dečkom ili devojkom, što će dovesti do zdravije i srećnije buduće zajedničke veze.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija