• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

06.07.2022

09:54

IMALA JE BOL U GRLU, A ONDA SE OSULA! Kažu da ima LEOPARD KOŽU, a sve zbog OVE BOLESTI! (VIDEO)

TikTok/@_asharmstrong_

Ljubav

IMALA JE BOL U GRLU, A ONDA SE OSULA! Kažu da ima LEOPARD KOŽU, a sve zbog OVE BOLESTI! (VIDEO)

Podeli vest

Devojka Ešli Armstrong (22) je nakon grlobolje dobila redak oblik psorijaze

Ešling Armstrong iz Belfasta, Severna Irska, rekla je da je prvi put primetila crvene mrlje na grudima u januaru, za koje je prvobitno mislila da bi mogle biti akne, ali su se za nedelju dana proširile po celom telu.

22-godišnjakinja je posetila lekara i dijagnostikovana joj je gutatna psorijaza, vrsta psorijaze koja se pojavljuje kao male, crvene i ljuskave mrlje u obliku suze na koži.

Ešling je rekla da je provela mesece pokrivajući mrlje na svojoj crvenoj, ljuskavoj koži zbog "stida", a za koju ljudi često pogrešno misle da je posledica teških opekotina.

Međutim, kada su joj mrlje stigle do lica, Ešling je shvatila da više ne može da ih krije, pa je odlučila da svoje stanje podeli na društvenim mrežama.

 

@_asharmstrong_ Draft from Easter time when i decided to wear this top n show off my different but BEAUTIFUL skin ? #fyp #psoriasisawareness #normalisethis #bodypositivity #PrimarkSummerUp ♬ As It Was hs - ash

 

Devojka tvrdi da je prihvatanje psorijaze "najbolja stvar" koju je ikada uradila, jer je njeno samopouzdanje od tada "poraslo do neba" i mogla je da pomogne mnogim drugim ljudima u tom procesu.

Ešling redovno deli video snimke na svom TikTok nalogu, u pokušaju da normalizuje psorijazu i želi da širi poruku da je "svako lep na svoj način, oblik ili formu".

Ono što joj pomaže, jeste korišćenje rukavice za piling, lagano pod tušem, a nakon toga i hidratacija.

 

@_asharmstrong_ Omg look how faded my #psoriasis is just after 5 sessions of light treatment !! (P.s i was selected to share my story on my psoriasis and normalising it if you’d all like to have a read, link added in comments x) #fyp #psoriasisawareness #normalisethis ♬ original sound - noe

 

Zanimljivo je da joj je lekar rekao kako je bol u grlu, koji je imala oko mesec dana pre nego što su se pojavile fleke, verovatno izazvala njenu psorijazu. Takođe, lekar joj je rekao da će njena psorijaza nestati za dva do tri meseca, ali je i dalje ima, pet meseci kasnije.

Sredinom juna je počela sa svetlosnom terapijom, za koju se nada da će joj pomoći da se reši psorijaze, ali u međuvremenu ne dozvoljava da ona u potpunosti utiče na njen život, prenosi dailymail.co.uk. 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17