• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.08.2022

21:32

POMAŽE KOD ČIŠĆENJA MAŠINE ZA SUDOVE, A UKLANJA I NEPRIJATNE MIRISE! Evo kako sve možete koristiti sodu bikarbonu!

Shutterstock

Ljubav

POMAŽE KOD ČIŠĆENJA MAŠINE ZA SUDOVE, A UKLANJA I NEPRIJATNE MIRISE! Evo kako sve možete koristiti sodu bikarbonu!

Podeli vest

Soda bikarbona je odličan saveznik u borbi protiv tvrdokornih mrlja, pa nju možete primeniti u domaćinstvu za čišćenje

Može se koristiti i u kombinaciji s alkoholnim sirćetom, stvarajući reakciju koja može rastvoriti masnoću i druge naslage. Stručnjaci su podelili svoje savete šta se sve i kako može očistiti sodom bikarbonom.

Otčepite odvode

Soda bikarbona, alkoholno sirće i vruća voda mogu biti brzo rešenje za uklanjanje neželjenih blokada u odvodu. U odvod prvo pustite vruću vodu pa zatim naspite pola čaše sode bikarbone i pustite da stoji barem petnaest minuta. Zatim dodajte šoljicu sirćeta i na kraju isperite tako što ćete dodati još vruće vode.

Foto: Foto: TikTok/carolina.mccauley

Odvod će biti kao nov

Očistite mašinu za pranje sudova

Dodajte dve šoljice alkoholnog sirćeta u čistu posudi ili mericu. Stavite je na gornju policu, a zatim pokrenite mašinu za pranje sudova kroz ciklus s toplom vodom. Sirće će pomoći u ispiranju masnoća i prljavštine, a smanjiće i mirise. Poslednji korak čišćenja mašine za pranje posuđa uključuje ispiranje sodom bikarbonom. Jednu šoljicu sode bikarbone pospite po dnu mašine, a zatim pokrenite još jedan ciklus s toplom vodom.

Uklonite neprijatne mirise iz frižidera

Uzmite malu posudu i dodajte u nju malo sode bikarbone. Stavite posudu nepokrivenu u frižider i ostavite preko noći da deluje. Soda bikarbona ima svojstva upijanja mirisa i tako ćete se rešiti svih neprijatnih mirisa.

Očistite vrata tuš-kabine

Pomešajte pola šoljice sode bikarbone s vodom kako biste dobili gustu pastu. Utrljajte pastu na vrata tuš kabine rukom ili neabrazivnim sunđerom. Zatim isperite pastu alkoholnim sirćetom i nakon toga isperite čistom vodom i ispolirajte mekom krpom od mikrovlakana.

Foto: Pixabay

Očistite zagorele tiganje

Dno tiganja posipajte sodom bikarbonom i zatim prelijte vrućim sirćetom koji ste prethodno zagrejali u mikrotalasnoj pećnici. Pustite da stoji barem trideset minuta pa  zatim oribajte sunđerom i operite kao i inače.

BONUS VIDEO:

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija