• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.09.2022

12:21

ZBOG OVIH NAVIKA KOŽA BRŽE STARI! Ako želite da imate negovano lice, zaboravite na sledeće korake!

Shutterstock

Ljubav

ZBOG OVIH NAVIKA KOŽA BRŽE STARI! Ako želite da imate negovano lice, zaboravite na sledeće korake!

Podeli vest

Kako bi naša koža na licu bila lepa i negovana, treba adekvatno da voditi računa o njoj. Ipak, postoje neke ružne navike koje nas sprečavaju u tome, a ovo su samo neke od njih

Zaboravljate na kremu za sunčanje

Prvo, ako volite da se sunčate bez kreme za sunčanje, onda ćete se uskoro sigurno „peći kao jabuka“. Fotooštećenje ubrzava i pojačava proces starenja kože. Naime, u tim trenucima poremećena je sinteza melanina, što dovodi do pojave pigmentacije, uništava se kolagen, što dalje dovodi do smanjenja čvrstoće i elastičnosti kože. U isto vreme formira se hiperkeratoza (zadebljanje rožnatog sloja kože). koža). Da li ste spremni da ostarite ranije zbog preplanule kože?

Pušenje i alkohol

Loše navike kao što su pušenje i alkohol takođe veoma iscrpljuju kožu i doprinose pojavi finih bora i suvoće kože. Dim cigarete može da osuši i iritira kožu, čineći ten sivim. Pod uticajem nikotina aktivira se rad slobodnih radikala, koji izazivaju brzo starenje kože usled smanjenja proizvodnje kolagena i elastina.

Foto: Shutterstock

Nega kože je vrlo važna

Loša nega kože

Nepravilnanega takođe može iscrpiti lipidnu barijeru i dovesti do pojave bora. Dakle, upotreba agresivnih sredstava za čišćenje, česta upotreba kiselina, kućnih pilinga, pilinga više od jednom nedeljno takođe dovodi do suve kože. Navika da se šminka ne skida pre spavanja takođe negativno utiče na izgled lica.

Ne nadoknađujete izgubljenu tečnost

Veoma suv vazduh zbog vrućine, ili zimi zbog grejanja, doprinosi presušivanju kože. Telo odraslog čoveka sastoji se od 65% vode. Koža je organ poput srca i mozga, kome je takođe potrebna voda da bi pravilno funkcionisao. Veoma je važno nadoknaditi tečnost izgubljenu tokom znojenja. Voda je neophodna hranljiva materija za naše telo.

Spavanje na boku ili licem u jastuku

Navika spavanja na boku ili licem u jastuku takođe šteti koži lica, vrata i dekoltea. U mladosti, bukvalno sat vremena nakon takvog sna, bore se ispravljaju, ali već u zrelijem dobu, da bi se oslobodili nabora i bora, biće potrebne usluge kozmetologa. Zato pokušajte da naučite kako da spavate na leđima. Kvalitet sna je jednako važan. Nakon dovoljno sna, koža lica blista od svežine i zdravlja!

Foto: Shutterstock

Nezdrav stil života

Nedostatak šetnje na svežem vazduhu, nedostatak pravilnog sna noću, grickanje u pokretu, nedostatak pravilne ishrane dovodi do iscrpljivanja organizma, a sve se to odražava na vašem licu. Zdravlje žene u velikoj meri zavisi od njenih gastronomskih navika. Uverite se da vaša ishrana sadrži izbalansiranu kombinaciju proteina, masti i ugljenih hidrata, kao i vitamine i elemente u tragovima u dovoljnim količinama. Pošto nahranite kožu iznutra, možete popraviti i poboljšati efekat uključivanjem kozmetičkih preparata u svoju negu.

Potrebno je vreme, želja i snaga volje da se formiraju nove, ispravne navike. Zdrave navike doneće ne samo lepotu vašoj koži, već i zdravlje celom telu.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!
Fudbal

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!

Na stadionu Crvene zvezde danas (18.00, Arena 1 premijum) je na programu 173. po redu "večiti derbi"! Biće to 36. duel Crvene zvezde i Partizana odigran u aprilu. Crveno-beli su uspešniji sa 14 ostvarenih trijumfa, naspram devet pobeda koliko su u četvrtom mesecu u godini ostvarili crno-beli!

20.04.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija