• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

24.09.2022

13:36

MISLILA SAM DA NISAM DOVOLJNO STARA ZA TU BOLEST! Čuvena glumica otkrila da se bori sa ARTRITISOM!

Instagram/jenniegarth

Ljubav

MISLILA SAM DA NISAM DOVOLJNO STARA ZA TU BOLEST! Čuvena glumica otkrila da se bori sa ARTRITISOM!

Podeli vest

Dženi Gart, zvezdi serije Beverli Hils je sa 47 godina otkriven artritis

Nema sumnje da su bolovi deo života, od glavobolje do bolova u leđima do onog udarenoge nožnog prsta zbog kojeg vidite zvezde. Stoga može biti iznenađujuće kada se ono što izgleda kao svakodnevna nelagoda, ispostavi da je nešto ozbiljnije.

Za Beverli Hils, zvezdu serije Dženi Gart, dijagnoza ranog osteoartritisa je bila šok, nakon što je primetila ukočenost u prstima i rukama, kada je iz sedećeg položaja prelazila u ustajući.

Gart, koja je dijagnozu dobila u 47. godini, daleko od toga da je sama. 

- Najčešći tipovi artritisa su osteoartritis i reumatoidni artritis - objašnjavaju sa klinike Mejo. Postoji razlika između ova dva tipa.

- Dok je reumatoidni artritis autoimuna bolest u kojoj sopstveni imuni sistem napada zglobove i izaziva upalu, osteoartritis je mnogo više mehanički poremećaj - izveštava CreakiJoints.

Dženi je dijagnostikovan osteoartritis, koji uzrokuje da se hrskavica raspada. Jednom kada ovaj proces počne, "osnovna kost počinje da se menja", prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

- Ove promene se obično razvijaju sporo i vremenom se pogoršavaju... U nekim slučajevima to takođe uzrokuje smanjenu funkciju i invaliditet; neki ljudi više nisu u stanju da obavljaju svakodnevne zadatke ili rade - ističu iz centra i navode da su bol, ukočenost i otok uobičajeni simptomi osteoartritisa.

Gart je osećala nelagodnost u kolenima, kukovima i drugim delovima tela.

- Pitala sam se šta se dešava - rekla je za "People"  i dodala:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennie ? (@jenniegarth)

- Bila sam šokirana kada sam čula da reč artritis izlazi iz njegovih usta, jer na neki način povezujem artritis sa starošću. Nisam dovoljno stara da imam artritis. Hajde da to tako kažemo. Ali da, možete imati artritis u bilo kom uzrastu i nisam baš bila svesna toga.

Kao što je Dženi aludirala, artritis se obično smatra nečim što pogađa samo starije ljude. Međutim, stanje "može da utiče na ljude svih uzrasta — čak i na decu i tinejdžere".

- Bila sam kao, premlada za artritis - rekla je Gart za Insajder. Ali njen izgled nakon dijagnoze ostao je pozitivan.

Gart misli da su razlozi njenog ranog artritisa dvostruki, govoreći ljudima da je "kao neko ko je oduvek bila aktivan", njena dugogodišnja fizička aktivnost "možda uzela danak" na njene zglobove.

Ona takođe objašnjava da je "počela da razgovara sa mamom i ostalim članovima porodice, saznajući da i oni pate od toga".

Od postavljanja dijagnoze, Gartova je pristupila njenom stanju na različite načine.

- Svaki dan počinjem sa prelepim bobicama, ovsenim pahuljicama i nekim antioksidansima - rekla je za veb stranicu NeeBeauty.

- Radim sa trenerom, dizanje tegova tri dana u nedelji, što mislim da je zaista važno, da naša tela budu jaka.

Glumica je rekla da se trudi da što više vremena provodi na otvorenom.

- Biti u prirodi je za mene ogroman deo dobrobiti, mentalnog zdravlja i mentalnog blagostanja.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija