KAKO SE PRAVILNO CEDI PASTA? Iskusne domaćice su otkrile fazon! (VIDEO)

Shutterstock

19:27 Ljubav i zdravlje 0

informer.rs | 27. 09. 2022.

KAKO SE PRAVILNO CEDI PASTA? Iskusne domaćice su otkrile fazon! (VIDEO)

Jela od testenine posebno često su na meniju velikog broja ljudi. Brzo i lako se pripremaju i sa njima gotovo da ne može da se omane. Međutim, većina domaćica se sreće s problemom kad vrelu, tek skuvanu, testeninu treba procediti

Uobičajeni način ceđenja podrazumeva da cediljku stavimo u sudoperu i u nju sipamo vodu s vrelom testeninom. U takvim situacijama vrela voda najčešće prska okolo i zaprlja kuhinju, a rizikuje se i zadobijanje opekotina po rukama. Uz sve to zbog presipanja i muljanja testo se najčešće slepi. 

Ipak, postoji i drugačiji i veoma jednostavan način kako da se procede skuvane makarone ili špagete, koje, pritom, ostaju neoštećene. Kad ovo vidite nikad više nećete cediti testeninu na način na koji ste navikli.

Ovaj trik zlata vredan otkrila je Tiktokerka Karolina. Ona je na toj društvenoj mreži podelila snimak pod nazivom "Kako ocediti testeninu bez opekotina ili nereda".

- Svi mi smo dosad cedili testeninu na potpuno pogrešan način. Prestanite to da radite. Umesto da presipate testo po vreloj vodi, jednostavno cediljkom zatvorite šerpu. Nagnite šerpu i višak vrele vode će izaći kroz cediljku u sudoperu bez nepotrebnog nereda. Ovaj način je i mnogo sigurniji jer ćete izbeći rizik da ispečete šake vrelom vodom iz testenine - napisala je ona uz video snimak koji je videlo više od 2,7 miliona ljudi.

Reakcije su bile mnogobrojne.

- Ovo je sjajno. Isprobala sam ovaj trik i zaista radi. Voda se ocedi očas posla bez nepotrebnog nereda - napisala je jedna korisnica. 

- Nikad ranije mi ovako nešto ne bi palo ni napamet. Moram priznati da zaista vredi - dodala je druga.

- Ovo je sjajano. Koristila sam ovaj metod ne samo za pastu i razne vrste testa, već i za nudle i kuvani krompir - dodala je treća korisnica društvenih mreža. 

BONUS VIDEO:


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.