• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.10.2022

16:14

RECITE ZBOGOM PODOČNJACIMA! Napravite prirodnu masku protiv tamnih kolutova!

Ljubav

RECITE ZBOGOM PODOČNJACIMA! Napravite prirodnu masku protiv tamnih kolutova!

Podeli vest

Jedno od najdelikatnijih područja lica je područje oko očiju. Dermis je tanji, skloniji stvaranju mimičkih bora koje se progresivno, tokom godina, pojačavaju. Prolazak vremena, neizbežna izloženost delovanju ultraljubičastih zraka smanjuju potkožni sloj kolagena

Sve to olakšava nastanak bora oko očiju

Kako bi se obuzdale negativne posledice ovih faktora, zahvaćeno područje mora biti zaštićeno što je više moguće. Pogledajmo kako kod kuće napraviti kremu za područje oko očiju s prirodnim sastojcima.

Foto: Shutterstock

Podočnjaci

Prirodna krema za oko očiju s avokadom

Reč je o vrlo jednostavnoj kremi protiv bora za područje oko očiju koja iskorišćava hranjiva, elastična, antioksidativna i regenerišuća svojstva ovog egzotičnog voća.

Sve što vam treba su:

3 kriške zrelog avokada
5 kapi bademovog ulja

Foto: Shutterstock

Priprema:

Stavite oljušteni i isečeni avokado u posudu i viljuškom zgnječite pulpu tako da poprimi kremastu konzistenciju. Dodajte bademovo ulje i dobro promešajte da se sastojci prožmu i dobijete vrlo kremastu smesu.

Dobijenu kremu možete naneti na područje oko očiju uz pomoć četkice koja omogućuje dobro razmazivanje proizvoda. Nakon što ostavite da deluje 5-10 minuta, uklonite toplom vodom.

Ono što se ne iskoristi može se držati u frižideru nekoliko dana.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

UKLONITE MRLJE SA KAUČA! Ovaj trik će vam pomoći! (VIDEO)
Ljubav

UKLONITE MRLJE SA KAUČA! Ovaj trik će vam pomoći! (VIDEO)

Trosedi, dvosedi, ugaone garniture, fotelje jedni od najkorišćenijih komada nameštaja u našem domu. Međutim, baš iz tog razloga što na njima provodimo dosta vremena, često se događa da nešto prospemo, pa onda to ostavi tragove i mrlje koje je teško ukloniti, a posebno kada je kauč napravljen od materijala kao što je štof ili somot

06.10.2022

19:01

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija