• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.10.2022

18:54

NE BACAJTE SOC OD KAFE! Možete ga iskoristiti na tri neverovatna načina!

Ljubav

NE BACAJTE SOC OD KAFE! Možete ga iskoristiti na tri neverovatna načina!

Podeli vest

Soc od kafe ne treba bacati u sudoperu. Ali, zato ga možete upotrebiti na razne načine

Bez sumnje, talog od kafe je jedna od stvari koje najviše bacamo. Ne znaju svi da postoji mnogo različitih primena u različitim oblastima - od baštovanstva i održavanja kuće do nege tela. Otkrijte neke od njih i učinite svoj životni stil još zelenijim!

Održavanje zelenih biljaka

Talog od kafe je odlična alternativa hemijskim đubrivima. Pomešajte ga sa vodom i stavite u cvetne gredice da bi cveće i biljke uzgajale 100% prirodno. U svom čistom obliku, ne pomešan sa vodom, zaštitiće biljke od mrava i drugih štetočina.

Foto: pexels.com

Talog kafe štiti biljke!

Primena u kuhinji

Talog kafe možete koristiti za čišćenje lonaca i tiganja, posebno za uklanjanje masnih kora sa roštilja. Ako vaš nameštaj ima male ogrebotine, možete naneti talog kafe na njih kako biste prikrili štetu. Takođe, možete pokriti dno kante za smeće slojem taloga od kafe da biste se borili protiv loših mirisa. Kafa je takođe dobar dezodorans za ruke, koristite je da biste se oslobodili mirisa luka i belog luka nakon kuvanja. 

Nega lica i tela

Koristite talog od kafe kao piling za lice i telo. Pomešajte ga sa maslinovim uljem ili drugim biljnim uljem da bi vaša koža bila meka i nahranjena. Ista mešavina kao i za piling, uz dodatak kašike zelene gline osušene na suncu, odlična je za masiranje i smanjenje kesa ispod očiju.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mike

pre 1 godinu

E i ta reč "soc" me kod srbijanaca cudila, kad je kod nas bosanaca "toz" , otuda Toza (nadimak), a nisam čuo za Socovac. Ali, ima izgovora i dijalekata...kao recimo, "perionica", a kod nas "praonica" (pranje).

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija