• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

13.11.2022

10:23

ZA I PROTIV! Razmišljaš o zabavljanju s drugaričinim BIVŠIM DEČKOM? Evo na šta treba da obratiš pažnju!

Ljubav

ZA I PROTIV! Razmišljaš o zabavljanju s drugaričinim BIVŠIM DEČKOM? Evo na šta treba da obratiš pažnju!

Podeli vest

Da li ćeš povrediti prijateljicu, biti predmet tračeva ili poređenja sve su to stvari o kojima bi trebalo da razmisliš ukoliko želiš da se zabavljaš s njenim bivšim dečkom

Svi su čuli za nepisano pravilo momaka i devojaka da se bivše ljubavi njihovih prijatelja, ne diraju. Međutim, da li je ovo pravilo zaista opravdano i mora da se poštuje?

Pošteno je reći da ako je vaša prijateljica raskinula sa njenim partnerom pre sat vremena, definitivno bi trebalo da razmislite o tome da napravite korak. Ovo takođe postaje nezgodna teritorija ako su njih dvoje bili u veoma posvećenoj, dugotrajnoj vezi.

Međutim, ako njih dvoje nisu delili ništa više od neobaveznog viđanja i ona je već nastavila dalje, možda bi bilo moguće prekršiti ovo mitsko pravilo, bez ozbiljnih posledica.

Ako ste se ikada našli zaglavljeni u ovoj neprijatnoj dilemi, evo nekoliko prednosti i nedostataka, koje treba razmotriti, pre nego što krenete na tu zabranjenu teritoriju.

ZA

1. Već poznajete osobu.

Možda ste već stvorili vezu sa bivšim partnerom vaše drugarice, ako je on postao deo vaše grupe prijatelja. A svi znaju da neke od najboljih veza proizlaze iz prijateljstva.

2. Možda već poznajete njegove prijatelje.

Ako su se vaše grupe prijatelja spojile, onda već poznajete njegove prijatelje. Takođe znate na koga ćete ostaviti povoljan utisak, da biste dobili odobrenje njegovih drugih prijatelja.

Ne postoje neugodni prvi sastanci i razgovori kroz koje svako mora da prođe, kada prvi put sretnete prijatelje svog partnera.

3. Poznajete njihovu dobru i lošu stranu.

Možda ste već čuli brojne priče o ovoj osobi od svoje prijateljice, pa razumete njegove prednosti i mane.

Stoga bi možda bilo pametno izabrati osobu koju poznajete, kako ne bi bilo usputnih iznenađenja.

4. Ovo može testirati vaše prijateljstvo.

To što vaša prijateljica mora da nastavi da viđa svog bivšeg zbog vas, možda nije najprijatnija stvar, čak i ako je već krenula dalje. Ako zapravo stavlja vašu sreću ispred svoje i odobrava da izlazite s tim bivšim, to znači da ste zaista prijatelji.

Foto: Shutterstock

dečko i devojke

PROTIV

1. Možete pokvariti svoje prijateljstvo, do te mere da je nepopravljivo.

Možda ne biste želeli da delite toliko o svom odnosu sa svojom prijateljicom, jer bi mogla da se osećaš kao da te osuđuje.

Pored toga, čak i ako vam ona kaže da je nije bolelo što ste počeli da izlazite sa njenim bivšim, možda će i dalje postojati neka potisnuta osećanja izdaje i besa, koji mogu buknuti svakog trenutka.

2. Možda imate pogrešne predstave o bivšem.

Možda vam se dopala veza u kojoj je bila vaša prijateljica ili ste mislili da nije uspela iz toliko različitih razloga. Možda će nastati problem, ako mislite da ste provalili ovu osobu.

Svaka veza je drugačija i bivši partner vaše prijateljice može se pokazati kao potpuno druga osoba nego što ste očekivali. Možda ćete otkriti drugu stranu ove osob,e za koju nikada niste ni pomislili da postoji.

3. Budite spremni na tračeve.

U zavisnosti od toga koliko je vaša grupa prijatelja bliska, ova odluka možda neće uticati samo na vas i vašu prijateljicu, već i na sve vaše druge prijatelje. Ako vaš prijateljica ne prihvati dobro vesti, može uticati na vaše druge prijatelje da zauzmu stranu.

4. Možda će biti poređenja.

Njegovi prijatelji bi vas mogli porediti sa vašom prijateljicom. Poznavajući sve intimne detalje prethodne veze ove osobe, možda ćete čak početi i vi sami da se upoređujete sa njom.

Nikada nije lako pronaći rešenje za situaciju koja bi mogla da povredi druge u tom procesu. Ako ste primetili da imate osećanja prema bivšem dečku vaše prijateljice, odmah razmislite o tome šta ćete uraditi sa tim emocijama i odmerite sve prednosti i nedostatke, pre nego što donesete konačnu odluku.

Na kraju krajeva, ako vaš prijateljica vidi da vam je njen bivši zaista važan, to ne bi trebalo da pokvari vaše prijateljstvo, prenosi yourtango.com.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aaa

pre 1 godinu

Остављена другарица измислила правило.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija