• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

18.11.2022

22:17

POVUCITE RUČNU! Zbog ovih 7 stvari izgledate ZAHTEVNO I NESIGURNO - udaljavate partnera od sebe!

Ljubav

POVUCITE RUČNU! Zbog ovih 7 stvari izgledate ZAHTEVNO I NESIGURNO - udaljavate partnera od sebe!

Podeli vest

Ukoliko previše analizirate stvari, obasipate partnera poklonima i unapred odvajate vreme za njega, može pokazivati vašu nesigurnost

Svi žele da budu u uspešnoj vezi, ali često skrenu sa tog puta upravo iz prevelike želje da se odnos održi.

U većini slučajeva nesvesno, ljudi u vezi mogu delovati nesigurno i očajnički, a takvi njihovi potezi zapravo udaljavaju drugu polovinu.

Evo 7 stvari koje radite zbog kojih izgledate zahtevno i nesigurno:

1. Unapred oslobađate svoj raspored

Pošto očekujete da će vaš partner biti dostupan u određenom danu ili vremenu, oslobodite svoj raspored unapred, bez prethodno napravljenih planova. Iako ovo može da deluje dobro, jer na kraju krajeva vi pravite vreme za nekoga, to je zaista problem, jer verovatno zanemarujete svoje potrebe, prijatelje/porodicu i hobije.

Odvojite vreme jedno za drugo sporazumno, a ne zato što žudite za partnerovom pažnjom.

2. Preterano analizirate sve što vaš partner kaže ili radi

Pošto strah čini da se osećamo neprijatno, kao da smo van kontrole, ponekad se borimo da povratimo kontrolu analizirajući svaki potez našeg partnera, verujući da ako ga razumemo, možemo da ga promenimo.

Nažalost, preterano analiziranje obično nas dovodi do toga da kažemo i radimo stvari koje izgledaju veoma nesigurno, jer se toliko bavimo svim tim.

3. Na druge ljude sa kojima vaš partner provodi vreme, gledate kao na konkurenciju

Osećate li veliku ljubomoru? Ljuta si što je tvoj dečko proveo sat vremena na telefonu sa bratom? Ili što je tvoja devojka ručala sa svojim prijateljima na poslu?

Ispadanje iz koloseka zbog činjenice da provode vreme sa drugim ljudima, znak je da postajete prilepak. Velika je greška prepustiti se tim osećanjima, a zatim svom partneru otežati da podeli svoju pažnju sa drugima.

To samo čini da izgledate (i osećate se) kontrolisano i neprivlačno.

Foto: Shutterstock

veza

4. Vaš partner zapravo kaže da im treba više vremena za sebe

Ako vaš partner zapravo traži od vas da se povučete, onda, za ime boga, odstupite.

Da bi bilo koja veza napredovala, oboma je potrebna prilika da se odmore jedno od drugog. Ne možete naterati nekoga da vas više voli tako što ćete ga prisiljavati da svaki trenutak provede sa vama. Pustite vezu da malo diše.

5. Obasipate partnera poklonima i pohvalama

Pošto se osećate van ravnoteže, primamljivo je da prekomerno kompenzujete pokušavajući da svom partneru date sve, u pokušaju da mu pokažete koliko vam je stalo do njih i veze (i da se onda nadate da će vam uzvratiti istom merom).

Kada se vaš partner povuče, može se osećati kao da je pravi potez da se približite, ali ovo je zapravo greška.

6. Kada vam ne uzvraćaju, osećate se ogorčeno

Ako ste iskreni prema sebi, priznali biste da dajete da biste nešto dobili za uzvrat, bilo da su to pokloni, pohvale ili jednostavno njihova pažnja i naklonost. Ovakvo uslovno davanje nije dobro po vas (a to već znate), ali to često radimo nesvesno.

Test za to da li dajete autentično (i u pravom iznosu) je pitanje: Da li u vašoj vezi postoji uravnoteženo davanje i primanje ili se osećate kao da dajete sve? Ako je ovo drugo, verovatno dajete da biste dobili, iz osećaja straha ili nesigurnosti oko budućnosti veze.

7. Pokušavate da ih usmerite na veću posvećenost nego što su spremni

Kada se osećamo nesigurno i brinemo da se neko udaljava od nas, često pokušavamo da ih pritisnemo da nas uvere da nas nikada neće napustiti. Ali ovo nesigurno ponašanje i stav samo izazivaju želju da nas napuste.

Da li ste radili stvari sa ove liste? Ili vas je bivši partner oterao radeći ove stvari?

Svi s vremena na vreme osetimo nesigurnost. Tajna je u suočavanju sa tim osećanjima i postupanju sa njima na zdrav način, kako bismo izbegli sabotiranje naših odnosa, prenosi yourtango.com.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija