• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.11.2022

10:07

5 GREŠAKA KOJE ŽENE PRAVE KAD ZAHLADNI! Ne pijemo VODU, ali to nije sve

Ljubav

5 GREŠAKA KOJE ŽENE PRAVE KAD ZAHLADNI! Ne pijemo VODU, ali to nije sve

Podeli vest

Svako godišnje doba zahteva različitu negu, ali mnoge žene ne razmišljaju o tome niti posvećuju dovoljno pažnje koži. To se posebno dešava u ovom periodu kad su dani hladniji, a na nama je sve više odeće

 Odlaganje depilacije nije velika greška u poređenju sa sledećih pet navika koje bi trebalo da ispravimo.

Ne štitimo ruke - starenje kože prvo se vidi na nadlanicama, pa ih zato treba dobro negovati. Pogotovo sada, kada češće koristimo i sredstva za dezinfekciju. Kreme ne moraju da budu skupe, važno je da mogu dobro da nahrane kožu.

Ne pijemo vodu - tokom leta nije nas teško naterati da pijemo vodu, ali u hladnijim mesecima na to često zaboravljamo. Voda je važna za niz telesnih funkcija, a između ostalog utiče na vlažnost kože. Od šest do osam čaša obične vode treba popiti svakog dana.

Foto: Shutterstock

Hladnoća

Zapostavljamo stopala - to što sada nosimo čarape, cipele i čizme ne znači da ne treba da radimo pedikir. Na svakih pet-šest nedelja detaljno sredite pete.

Zaboravljamo na usne - koža usana je vrlo osetljiva i tanka, pa su zaštitna sredstva posebno važna kad zahladni i tokom vetrovitih dana. Pre izlaska iz kuće nanesite balzam za negu usana da ne bi ispucale.

Pogrešno se tuširamo - ujutru treba da se tuširamo toplom vodom, ali ne duže od 15 minuta, jer može da se naruši sloj lipida u koži koji su zaslužni za njeno prirodno vlaženje.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija