• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.11.2022

09:11

BAKINI RECEPTI PROTIV KAŠLJA! Nabavite crni luk, med, šećer -  prijaju BOLNOM GRLU

Ljubav

BAKINI RECEPTI PROTIV KAŠLJA! Nabavite crni luk, med, šećer - prijaju BOLNOM GRLU

Podeli vest

Uz brojne medicinske preparate i sirupe sa zvučnim imenima i danas se većina nas s kašljem, prehladom i virozama bori proverenim bakinim receptima. Ovi stari recepti umanjuju kašalj, prijaju bolnom grlu, a zaustavljaju i sekreciju

Protiv suvog kašlja

Jednu pomorandžu operite rastvorom vode i sode bikarbone, pa sitno iseckajte zajedno s korom. Isečenu pomorandžu pospite šećerom i kuvajte trideset minuta. Uzimajte do dve kašike sirupa na nekoliko sati. 

Žalfija i mleko 

U šolju ključalog mleka ubacite pola kašičice suve žalfije. Ostavite da vri tačno tri minuta, a onda dodajte kašičicu svinjske masti i pola kašičice sode bikarbone. Promešajte i pijte u malim gutljajima. Tokom dana popijte do tri šolje, pripremljene neposredno pre konzumiranja.

Limun i med

Pomešajte istu količinu soka od limuna, šećera u prahu i meda. Smesu prokuvajte na laganoj vatri dok se ne sjedini. Uzimajte po kašiku sirupa nekoliko puta na dan ili pri napadima kašlja. Ovaj lek vole i deca jer ima prijatan miris i ukus.

Foto: pixabay

Jabuka


Jabuke sa lukom 

Narendajte jabuku i luk i dodajte med. Svi sastojci treba da budu u jednakim količinama. Uzimajte po jednu kašiku nekoliko puta na dan.

Luk i med

Naseckajte veću glavicu crnog luka, stavite u posudu i pomešajte sa tri kašike meda. Posudu zatvorite i ostavite da odstoji nekoliko sati dok se ne stvori sok. Procedite i popijte po kašiku soka.

Foto: Shutterstock

Med

Šerbet na starinski način

Jednu šoljicu šećera sipati u emajliranu šerpicu i staviti na tihu vatru. Kad se šećer istopi i dobije lepu tamnozlatnu boju, sipajte šoljicu-dve vode i smanjite temperaturu. Mešajte dok se karamelisani šećer sasvim ne rastopi. Dodati narendani đumbir na vrh noža, kao i malo limunovog soka. Uzimati dve kašičice tri puta na dan.

Lovorov list i med

Pomešajte dve šolje vode, istu količinu šećera, dva-tri limuna iseckana na sitno sa korom (prethodno limun operite) i dva-tri lovorova lista. Kuvajte ovu smesu dok se količina ne prepolovi i ne bude gusta kao med. Uzimajte po kašiku, nekoliko puta na dan.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija