• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

30.11.2022

23:00

ŠTA KADA UDATA ŽENA IMA AFERU? Transformacioni kouč otkriva LUDILO iza ovog odnosa i daje KLJUČNI SAVET!

Shutterstock

Ljubav

ŠTA KADA UDATA ŽENA IMA AFERU? Transformacioni kouč otkriva LUDILO iza ovog odnosa i daje KLJUČNI SAVET!

Podeli vest

Slađana Trikić koja se bavi partnerskim odnosima, otkriva da afere daju osećaj poput droge i da je potrebno izabrati opciju koja će manje da boli

Transformacioni kouč, specijalizovana za partnerske odnose Slađana Trikić, bavi se raznim ljubavnim problemima, pa i onim o kojima se malo govori.

Ovaj put je razradila temu afere, ali je fokus bio na udatoj ženi i slobodnom muškarcu. 

Kako je istakla, uglavnom je priča obrnuta, gde je muškarac u braku, a žena ta koja je slobodna i postaje ljubavnica. 

Međutim, i ove situacije se dešavaju i češće nego što se misli.

Postoje dve stvari koje karakterišu aferu, navodi Slađana:

  • hiper blesava zaljubljenost
  • hiper maštovitost, hiper fantaziranje
  • To je nešto skriveno, uzbudljivo, morate da se dovijate kako biste se videli, što dovodi do rasta hormona. Tu je i velika žudnja i želja za tom osobom, razvoj oksitocina, u hormonskom vrtlogu ste, koji je kao kada ste na drogama.

    Svaka ta veza počinje sa zaljubljenošću, ali kod afere je to mnogo više izraženo, zbog svega prethodno navedenog.

    Kod udatih žena je karakteristično da se one dugo opiru, ali je priroda jača, pa se prepuste, govoreći sebi "neka ide život, živi se samo jednom, neće to biti nešto ozbiljno". Žena uđe u to, ne znajući koliko će se izgubiti u svemu tome.

    Dolazi do nerealne idealizacije tog drugog partnera, koliko je poseban, bolji, "razgovara sa mnom, obraća pažnju na mene", a zaboravlja da je imala to i na početku sa svojim mužem.

    Zbog te sumanute zaljubljenosti, žena može da zanemari crvene signale, pa čak i neke da je taj drugi partner zapravo manipulator.

    Foto: Shutterstock

    preljuba

    Ona smatra da je našla čoveka svog života i on postaje njena opsesija. Ona počinje da izbegava muža, još više naglašava njegove mane, postaje nervozna, neraspoložena.

    Pošto je ljubavnik slobodan, ona prati svaki njegovi korak i vodi računa o svakoj sitnici, kako joj se obraća, kad joj je napisao poruku ili odgovorio na poruku, plašeći se da ne naiđe neko drugi.

    Počinju problemi sa spavanjem, sa ishranom... A onda i prebacivanje ljubavniku, "nisi mi se javio, nisi mi predložio kad ćemo da se vidimo, sa nekom si drugom" i kreće haos...

    Njihovi muževi sporo primećuju, ako uopšte i primete da se nešto dešava. Oni to najčešće povezuju sa nečim drugim, a ne aferom. U takvim situacijama, pre će se žena odlučiti da se razvede, ne muškarac, čemu doprinosi deo da deca ostaju s njom najčešće.

    Ono što odmah na početku kažem svim svojim klijentkinjama, u kakvoj god aferi da se nalaze jeste: - Bolećete bilo koju opciju da izabereš, a treba da izabereš opciju koja će te manje boleti i treba da se vratiš u prvobitno stanje.

    Afere stvaraju u nama prenaglašen osećaj zavisnosti, čak i kasnije kada je završite i fizički se odvojite od te osobe, možete godinama da mislite na tog muškarca, ne zbog njega, već zbog osećaja.

    Slađana ističe da se svi zapravo vezuju za osećaj, a ne za samu osobu.

    Da li ste vi imali neku aferu i kako se rešila?

    BONUS VIDEO:




    Ostavite komentar

    Pravila komentarisanja:

    Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

    Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

    Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

    Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

    komentari
    Mike

    pre 1 godinu

    Sta kauč ima s ovim tekstom, ili trosed? ne kontam?

    sledeća vest

    Izbori 2024

    Vesti

    Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
    Društvo

    Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

    Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

    17.04.2024

    22:23

    TV

    JOŠ TV VESTI

    Hronika

    Sport

    Planeta

    Zabava

    JOŠ Zabava VESTI

    Džet set

    Srbija