• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.12.2022

13:17

PRIRODNE MASKE KOJE USPORAVAJU ZNAKE STARENJA! Za pojavu brazdica po čelu, oko očiju i usana krivi su i genetika i način života

Shutterstock

Ljubav

PRIRODNE MASKE KOJE USPORAVAJU ZNAKE STARENJA! Za pojavu brazdica po čelu, oko očiju i usana krivi su i genetika i način života

Podeli vest

Bore su jedan od prvih znakova starenja i naročito ne prijaju ženama. Za njihovu pojavu važna je genetika, ali i način života. Neki su "izbrazdani" po čelu, nekima se bore primećuju oko očiju i usana, ali možda niste znali da ih stručnjaci svrstavaju u tri grupe

Dinamične bore su one koje su nastale usled čestih i ponavljanih pokreta lica odnosno facijalnih mišića. Ukoliko se često mrštite, javljaju se one na čelu ili između obrva, a ako se stalno smejete, javljaju se one oko usana. Možda vam nijedne ne deluju kao prihvatljiv izbor, ali mi mislimo da su ove druge ipak prihvatljivija opcija i da mnogo simpatičnije stoje.

Nabori mogu da obuhvate celo lice, a najviše su vidljivi na obrazima. Ove bore nastaju kao posledica starenja i gubitka masnog potkožnog tkiva na ovom delu tela. Usled toga koža lica se opušta.

Statične bore su one koje su stalno prisutne na licu. Obično počinju na osetljivijim i tanjim delovima kože lica, kao što je predeo oko očiju, a kasnije se javljaju na drugim delovima lica. Dinamičke bore s vremenom postaju statične. Pojava ovih bora umnogome zavisi i od zdravlja i svežine vaše kože.

Foto: Pixabay

Maska


Iskoristite prirodne sastojke za pripremu maski protiv bora i probajte da bar usporite njihovu pojavu.

MED

kašika meda
kašika jogurta
kašičica limunovog soka
prstohvat cimeta
Da bi se sve to bolje sjedinilo, možete dodati i malo tople vode. Stavite na lice i ostavite da deluje 10 minuta. Isperite mlakom vodom. Koristite tri puta nedeljno. Ovi sastojci čine kožu jačom, uklanjaju mrtve ćelije sa kože, hrane kožu i čine je otpornijom na bore.

Foto: pixabay.com

Maslinovo ulje

MASLINOVO ULJE

malo meda
par kapi maslinovog ulja
nekoliko kapi glicerina
Ovakva maska zateže kožu, sprečava njeno opuštanje i pojavu bora, hrani je vitaminima A i E i bori se protiv slobodnih radikala.

ZELENI ČAJ

kesica zelenog čaja
kašika meda
dve kašike maslinovog ulja
Pomešajte med i maslinovo ulje. Otvorite kesicu zelenog čaja i sipajte u smesu koju ste napravili. Nanesite na lice i ostavite da deluje desetak minuta. Isperite mlakom vodom.

Foto: Shutterstock


BANANE

dve banane
Maska od banane je odlična jer je ovo voće bogato vitaminima, mineralima i antioksidantima. Ona više deluje kao preventiva. Izgnječite dve banane, napravite pastu i nanesite na lice. Ostavite pola sata, pa isperite mlakom vodom.

Foto: Shutterstock


ŠARGAREPA

tri velike šargarepe
med
Šargarepe skuvajte u vodi dok ne omekšaju, a zatim pomešajte sa medom i nanesite na lice. Ostavite pola sata, pa isperite.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17