• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.01.2023

18:30

ISTRAŽIVANJE DOKAZALO! Sebične žene imaju više SREĆE u LJUBAVI

Shutterstock

Ljubav

ISTRAŽIVANJE DOKAZALO! Sebične žene imaju više SREĆE u LJUBAVI

Podeli vest

One žene koje ne vole da ugađaju drugima, dokazano osećaju veći nivo zadovoljstva, u odnosu na žene koje se trude da ugode svima, a sebi ponajmanje

Sebičluk se, verovali ili ne, isplati i to, da stvar bude čudnija, isplati se kada je u pitanju ljubav.

Bez obzira na to što su nas roditelji učili da uvek treba deliti i davati, kako se ispostavilo, nekada je bolje misliti više na sebe nego na druge. Naime, žene koje se daju u potpunosti i zauzimaju za ljude oko sebe, prolaze mnogo gore u odnosu na žene koje isključivo misle na sopstvene potrebe.

Foto: Shutterstock

Nedavno je rađeno istraživanje na Univerzitetu 'Arizona' i pokazalo je da žene koje, uprkos svom stresu, muškarcima priskaču u pomoć, na taj način štete same sebi, ali i svojoj vezi. U takvim situacijama najčešće dolazi do gomilanja stresa, što kasnije uzrokuje sve češće razmirice, ali i svađe sa partnerom.

U istraživanju je učestvovao velikii broj venčanih i nevenčanih parova, a dužina veze je imala raspon od šest meseci do 44 godine. Parovi su tokom istraživanja beležili svoje aktivnosti koje su provodili zajedno, druženja sa prijateljima i raznorazne druge obaveze.

Ispostavilo se da žene koje su sebične bolje funkcionišu u vezi, pa je samim time i veza kvalitetnija. Bilo da se radi o pravoj sebičnosti ili o tome da je nesebična žena konačno shvatila gde su joj granice i na šta sve treba ili ne treba da pristane, sebičnost dobro dođe. Uživaćete u vezi, a muškarci će imati više živaca za vas i poštovaće vas više.

Foto: Shutterstock

Ukoliko se ipak odlučite za nesebičan koncept, budite svesne toga da su takve žene okarakterisane kao nesrećne, nezadovoljne i sa velikim teretom na leđima. Pokušajte da podelite odgovornosti sa svojim partnerom, a ukoliko vidite da ne ide, odlučite se za očuvanje pre svega sebe, pa onda drugih.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DA LI STE ZNALI? Muškarci se zaljube za 88 dana, a žene za 134
Zanimljivosti

DA LI STE ZNALI? Muškarci se zaljube za 88 dana, a žene za 134

Žene su skoro duplo više opreznije od muškaraca u ljubavi! Za to sada postoji i naučni dokaz. Istraživanje o muško-ženskim odnosima objavljeno u časopisu "Džurnal ov sošal sajkolodži" pokazalo je da su ženama potrebna 134 dana da mogu da kažu da su se zaljubile, dok je muškarcima dovoljno 88 dana

29.12.2022

10:41

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija