• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

18.01.2023

23:30

2 TRIKA SA STOPALIMA ZA LAKŠI SAN! Doktorka pokazuje šta treba da uradite samo 30 minuta pre spavanja!

Ljubav

2 TRIKA SA STOPALIMA ZA LAKŠI SAN! Doktorka pokazuje šta treba da uradite samo 30 minuta pre spavanja!

Podeli vest

Pritiskanjem određenih tačaka na stopalima, pre odlaska na spavanje, poboljšaćete san, ali i olakšate neke zdravstvene tegobe

 

 

Ukoliko želite da poboljšate vaše spavanje, ali i olakšate neke druge zdravstvene probleme, poslušajte savet doktorke Eilin Li, koja se bavi akupunkturom. Ona je podelila sa svojim pratiocima na Instagramu dva zabavna trika:

Bubreg 1 (KD1) i Jetra 3 (LV3) su dve neverovatne kombinacije tačaka, koje se obično koriste u tretmanima akupunkture, ali možete ih koristiti kod kuće uz akupresuru i iskusiti efikasnost kineske medicine.

Bubreg 1 (tzv. "Yongquan" ili "Proleće koji šiklja") je odlična tačka za nekoga ko je "u svojim mislima"; takođe može da leči noćno znojenje, lupanje srca (osećaj ubrzanog kucanja) i valunge (za one u menopauzi).

Ova tačka se nalazi na stopalima, u ulubljenju između 2. i 3. prsta. Držite 30 sekundi ili masirajte u krug.

Jetra 3 (tzv. "Tai Chong" ili "Velika žurba") je tačka za hlađenje za one pod stresom, ali što je još važnije, odlična je i za ublažavanje menstrualnih grčeva i potisnutog besa. U nekim slučajevima može čak pomoći i kod vrtoglavice.

Ova tačka se nalazi sa gornje strane stopala, između 1. i 2. prsta, pa malo niže ka članku.

- Ovo možete da radite svakodnevno i to neposredno pre spavanja. Uradite nekoliko rundi ili samo jednu. Tretirajte sebe dobro - navodi Eilin.

Kako to izgleda, možete videti u snimku sa početka teksta.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija