• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

25.01.2023

23:30

OSLOBODI SE PATNJE! 3 pitanja koja će ti pomoći u raskidanju povezanosti sa manipulatorom!

Ljubav

OSLOBODI SE PATNJE! 3 pitanja koja će ti pomoći u raskidanju povezanosti sa manipulatorom!

Podeli vest

Ekspert za partnerske odnose, Slađana Trikić uz tri prava pitanja pomaže da se oslobodite manipulatora.

Mnoge žene upadnu u kolotečinu veze sa manipulatorom, delimično ne zanajući kako, a delimično ne želeći da izađu iz tog odnosa.

Međutim, transformacioni kouč, specijalizovan za partnerske odnose, Slađana Trikić, savetuje da sebi postavite naredna tri pitanja i iskreno odgovorite na njih, kako bi olakšali razdvajanje od toksičnog partnera:

1. Šta ja uopšte volim kod ove osobe?

Ono što ti voliš u vezi njega je kakav je on bio na početku veze, međutim on odavno nije više takva osoba i sada postavi sebi da li ti zaista voliš to što on tebe maltretira, ponižava, vređa, vara, laže, okrivljuje za sve?

Foto: Shutterstock

manipulator

2. Šta meni nedostaje u vezi te osobe?

Da li ti nedostaje to što je on tebe kontrolisao, što nisi smela ništa da kažeš, što nisi znala kako će on da reaguje, što si se pored njega osećala jadno i još mnogo toga?

3.Na koji je ta osoba dobra za mene, kako u emocionalnom, tako i u fizičkom smislu?

Kada kažemo emocionalnom smislu, da li ti nedostaje zapravo ta bol, patnja, očaj, bes koji si osećala pored njega i taj strah koji si takođe osećala. A što se fizičkog dela tiče, mnoge žene koje se nalaze u takvim odnosima, njihovo zdravlje nastrada, pre svega njihovi hormoni, dešava se da im proradi štitna žlezda, počne da im opada kosa, izgube menstruaciju, problemi sa srcem - zaključuje Slađana.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija