• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.02.2023

19:15

NEĆETE VEROVATI! Oni biraju jednog partnera za ceo život

Pixabay

Ljubav

NEĆETE VEROVATI! Oni biraju jednog partnera za ceo život

Podeli vest

Pingvin kada vidi nekoga koga voli, počinje da pleše, da bi mu pokazao koliko je radostan što su se sreli.

Postoji nešto slatko, možda čak i romantično u udvaranju pingvina. Nakon što su mesece proveli na moru, u lovu na ribu i kupanju u najledenim vodama, ženke od muškog pingvina imaju potpunu zaštitu, a ono što je neverovatno da su posvećeni jedno drugom do kraja života.

Foto: Pixabay

Međutim nisu baš sve vrste pingvina verne, oni se mogu pariti sa mnogim drugim pingvinima u koloniji za razmnožavanje pre nego što slete u gnezdo.

Izuzetak je kada, mužjak koji je u paru ne uspe da se vrati u gnezdo, njegov usamljeni partner može da se složi sa drugim mužjakom. Kada poslušna partnerka tog mužjaka iz prošle sezone stigne u gnezdo i ako bi  na njenom mestu pronašla novu ženku, dolazi do tuče.

Originalna ženka obično pobeđuje. Oni ne mare za ponos i ne znaju za stid. Kada vide nekog koga vole, počinju da plešu, da bi im pokazali koliko su radosni što su se sreli.

Foto: Pixabay

Nesebični su u roditeljskoj ulozi i dijele odgovornost u vaspitanju i hranjenju mladunaca. Zajedno grade i gnijezda za njih. Prema mladuncima su nježni i privrženi su im. Pingvinima je komunikacija veoma važna, pa su stalno sa partnerom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija