• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.05.2023

09:32

UREDITE SPAVAĆU SOBU PREMA FENG ŠUI PRINCIPIMA Otkrijte kako iskombinovati boje u prostoru

Pixabay

Ljubav

UREDITE SPAVAĆU SOBU PREMA FENG ŠUI PRINCIPIMA Otkrijte kako iskombinovati boje u prostoru

Podeli vest

Istočnjačka mudrost uređenja enterijera preporučuje određene boje za uređenje spavaće sobe.

Prema Feng Šuiju izbalansirana energija u spavaćoj sobi dobiće se ako iskombinujete umirujuće i tople zemljane tonove sa detaljima živopisnih, jarkih boja. 

Energija vatre

Poznato je da su tople, umirujuće boje pravi izbor za spavaću sobu. To mogu biti i živopisne, jarke boje vatre, ali i kombinacije svih nijansi crvene ili ružičaste boje.

Balans dominantnoj energiji vatre pravi element drveta.

Foto: Shutterstock

Pastelne boje u enterijeru

Zemljane boje i energija drveta 

Zemljane boje su najbolje za spavaću sobu, navode feng šui eksperti. One stvaraju osećaj topline u prostoru i harmoničnu atmosferu. U kombinaciji sa drvetom i drugim elementima daju umirujući efekat i omogućavaju izbalansirani protok energije.

Jin i Jang elementi

Ako u spavaćoj sobi dominiraju elementi ženske energije kao što su luksuzno uzglavlje kreveta i prekrivači pastelnih boja, prisustvo bele boje daje muški princip, stvarajući protivtežu izrazito ženskoj energiji. Ovo stvara komforan izgled spavaće sobe i harmoničnu atmosferu.

 Detalji u zemljanim tonovima - peska, karamela, čokolade - dodatno unose dobru i harmoničnu energiju u enterijer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BILJKE KOJE PRIVLAČE NOVAC, LJUBAV, SREĆU... One su nam svima potrebne!
Zanimljivosti

BILJKE KOJE PRIVLAČE NOVAC, LJUBAV, SREĆU... One su nam svima potrebne!

Generalno se smatra da biljke valja držati u kući, ne samo zbog kvaliteta vazduha, već i zbog energije. Evo koje su, po feng šuiju, najbolje za vas u odnosu na to šta želite da privučete u svoj život! Ono što je važno da znate je da umesto prave biljke, može da vam posluži i slika sa motivom određenog cveća ili drveta...

14.05.2023

18:30 >> 18:54

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija