• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zdravi smo

17.08.2020

10:33

OVA BILJKA JE U SRBIJI SVIMA DOSTUPNA - moćni čuvar ZDRAVLJA! Leči DEPRESIJU, pomaže da OSTAVITE PUŠENJE i veoma je korisna ŽENAMA!

Ljubav

OVA BILJKA JE U SRBIJI SVIMA DOSTUPNA - moćni čuvar ZDRAVLJA! Leči DEPRESIJU, pomaže da OSTAVITE PUŠENJE i veoma je korisna ŽENAMA!

Podeli vest

Čaj od nje koristili su STARI GRCI I RIMLJANI

Kantarion (gospina trava) od davnina se u narodu cenio i upotrebljavao za lečenje posekotina, opekotina, hemoroida, zarastanje rana i kao antiseptik (spoljašnja upotreba), a isto i za oboljenja jetre, bolove u želucu i dijareju (unutrašnja upotreba).

Listovi i cvetovi kantariona poseduju velika lekovita svojstva za organizam. Najviše se upotrebljavaju za lečenje depresije, nemira, za apetit i probleme sa spavanjem.

Aktivni sastojci koji se nalaze u kantarionu, mogu izgubiti svoja lekovita svojstva ukoliko dođu u kontakt sa sunčevom svetlošću. Zbog toga se proizvodi sa kantarionom skladište u tamnu ambalažu, kako bi se zaštitili od uticaja sunčevih zraka.

Biljka kantarion za lečenje mnogih zdravstvenih problema.

Foto: Shutterstock

Za depresiju i duševni nemir

Ekstrakt kantariona pomaže kod neprijatnih stanja koja prate depresiju, a to su uznemirenost, nespokojstvo, loše raspoloženje, nesanica. Može biti idealna prirodna alternativa za lečenje depresije, bez uzimanja drugih farmaceutskih proizvoda, kao što su antidepresivi i sedativi. Budite obazrivi kad koristite kantarion, jer u kombinaciji sa drugim lekovima može izazvati neželjena dejstva. Prema tome, samo osobe koje ne piju nikakve lekove mogu bez straha da uzimaju kantarion.

Ublažava simptome menopauze

Mnoge žene lakše podnose simptome menopauze ukoliko piju čaj od kantariona. Valunzi, promene raspoloženja itd, značajno se mogu smanjiti upotrebom kantariona.

Pomaže kod zarastanja rana

Ukoliko tokom 2 nedelje, 3 puta dnevno, na ranu nanosite mast na bazi kantariona, primetićete da rana brže zarasta. Ženama koje su imale carski rez, preporučuju se masti sa kantarionom, kako bi im rana brže srasla, i kako bi se smanjio ožiljak.

Foto: youtube printscreen/atinaolimp

Ublažava PMS

Konzumiranje kantariona pomaže kod ublažavanja predmenstrualnih tegoba.

Za osobe koje žele da ostave pušenje

Upotreba kantariona jednom dnevno nedelju dana pre nego što ostavite pušenje, i 3 meseca nakon što ostavite pušenje, pomaže vam da ne dođete u iskušenje da ponovo zapalite cigaretu.

Hemoroidi

Kantarionovo ulje pomaže kod upale hemoroida. Pamučnu vatu ili gazu natopite kantarionovim ulje i stavite na hemoroide. Neka vata (gaza) stoji tokom cele noći.

Za crevne parazite

Eterično ulje od kantariona deluje protiv crevnih parazita, zahvaljujući fenolima sa antibakterijskim dejstvom, koji se nalaze u kantarionu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija