OČISTITE RERNU SA OVA DVA SASTOJKA! Sigurno ih imate u kuhinji i potpuno su PRIRODNI!
Podeli vest
Proliveni sosovi, mrvice i zapečeni ostaci hrane - u rerni se svakodnevno sakuplja prljavština i masnoća koju je teško očistiti
Međutim, umesto da koristite sredstva za čišćenje koja sadrže mnogo hemikalija, isprobajte samo dva prirodna sastojka za efikasno čišćenje rerne - sodu bikarbonu i sirće.
Koliko puta ste peglom upropastili omiljenu "krpicu", zalepili na nju tragove tkanine, belu košulju obojili ulepljenom bojom?
31.08.2020
10:27 >> 10:31
Rešetke iz rerne, kao i sve što u njoj držite, izvadite i ostavite na stranu. U maloj posudi pomešajte 1/2 šolje sode bikarbone s nekoliko kašika vode. Po potrebi prilagodite razmeru dok ne dobijete pastu koja može da se maže.
Pastu rasporedite po unutrašnjoj površini rerne. Pokušajte da premažete celu rernu najbolje što možete, obraćajući posebnu pažnju na izrazito masna područja. Ostavite smesu sode bikarbone da stoji najmanje 12 sati ili preko noći.
U međuvremenu očistite rešetke rerne. Nakon 12 sati uzmite vlažnu krpu za sudove i izbrišite što više suve paste od sode bikarbone. Stavite malo sirća u bočicu s raspršivačem i poprskajte svuda gde još vidite ostatke sode bikarbone.
Sirće će reagovati sa sodom bikarbonom i nežno se zapeniti. Uzmite vlažnu krpu i izbrišite preostalu penastu smesu sirćeta i sode bikarbone. Ponavljajte postupak dok ne nestanu svi ostaci sode bikarbone.
Po potrebi dodajte još vode ili sirćeta dok brišete kako bi rerna zaista postala čista i sjajna.
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće
registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili
nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji,
etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne
predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.
Na Kosovu i Metohiji danas se održavaju vanredni izbori za skupštinu privremenih institucija samouprave, pošto nakon izbora održanih 9. februara vlada nije formirana.
Blokader dr Branimir Nestorović žestoko je kritikovao tajkuna Dragana Đilasa, podsetivši na, kako je rekao, simbol lošeg upravljanja i sumnjivih odluka iz vremena kada je Đilas bio na vlasti, a takođe se dotakao i ponašanja opozicije.
Napad na Novom Beogradu, u kojem je za sada nepoznati muškarac nožem ranio baku pred maloletnim unukom, Žaklina Tatalović, novinarka N1, sramno je iskoristila za politički govor.
Na današnji dan, 28. decembra, 1610. godine, rođen je Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac, koji je u narodu ostao upamćen po brojnim čudima, koja se i dan danas događaju u manastiru Ostrog.
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Rusija vidi kako Kijev nije u žurbi da okonča sukob u Ukrajini na miroljubiv način, javio je danas Rojters pozivajući se na rusku novinsku agenciju Interfaks.
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu putuje u Sjedinjene Američke Države gde bi u ponedeljak trebalo da se sastane s američkim predsednikom Donaldom Trampom, a u fokusu razgovora biće sporazum o okončanju rata u Gazi, odnosno prelazak u drugu fazu, kao i mogućnost novog napada na Iran.
Zvanično je proglašen samoubicom, ali sumnje nikada nisu utihnule. Veliki ruski pesnik Sergej Jesenjin pronađen je mrtav u hotelskoj sobi, a poslednju pesmu napisao je sopstvenom krvlju.
U "Eliti 9" je došlo do svađe između Bore Santane i Luke Vujovića zbog Anite Stanojlović, a situacija je eskalirala do te mere da je reagovalo i obezbeđenje.
Imate mišljenje?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavite komentar