• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

29.12.2020

10:43

OVE SIMPTOME NE SMETE DA IGNORIŠETE! Ovo može biti prvi znak da se u telu razvija rak jajnika!

Ljubav

OVE SIMPTOME NE SMETE DA IGNORIŠETE! Ovo može biti prvi znak da se u telu razvija rak jajnika!

Podeli vest

Jajnici su glavni izvor estrogena i progesterona u ženskom telu. Kada rak jajnika poćne da se razvija, ćelije počinju naglo da rastu i dolazi do poremećaja u radu ovih hormona. Lekari kažu da je ovaj oblik kancera najteže ustanoviti, pa je zato bitno pažljivo osluškivati šta nam telo poručuje

Nadimanje može da se javi kao najraniji simptom ovog oblika raka. Nije svako nadimanje opasno. Svima nam se dogodilo da se usled loše hrane ili stresa osećamo natečeno i to je potpuno normalna pojava. 

Onaj trenutak kada bi trebali da postimo lekara je ukoliko se nadimanje ne smanjuje danima. Oticanje stomaka i rak jajnika su direktno povezani. Pojavljivanje ćelija raka može da prouzrokuje nadimanje, nelagodan osećaj i tvrd stomak, piše portal Healthline, a prenosi Express.co.uk

Poznata voditeljka progovorila o najtežoj borbi u životu: Ovo mi je pomoglo da iz bitke sa rakom izađem kao pobednik!

Foto: Shutterstock

Stomak

Pored ovog simptoma uglavnom se javlja i nagli gubitak težine. Ukoliko primetite ove signale, najbolje bi bilo da posetite lekara kako biste otkrili pravi uzrok tegoba.

Kod raka jajnika, nadimanje je uzrokovano ascitesom. Ascites predstavlja pojavu slobodne tečnosti u peritonealnoj šupljini. Takođe, nadutost se javlja kada rak blokira limfni sistem, što dovodi do nakupljanja tečnosti.

Ostali znaci i simptomi raka jajnika mogu da uključuju:

Brzo se osećate sito kada jedete
Gubitak težine
Bol u predelu karlice
Loš rad digestivnog trakta, pojava zatvora
Česta potreba za mokrenjem


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija