• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

18.10.2021

17:15

Zašto je DOBRO VODITI LJUBAV na PRVOM SASTANKU? Kad se strast probudi, MORAL se ništa NE PITA!

Shutterstock

Ljubav

Zašto je DOBRO VODITI LJUBAV na PRVOM SASTANKU? Kad se strast probudi, MORAL se ništa NE PITA!

Podeli vest

Večita dilema javlja se oko toga kada je pravi trenutak za intimne odnose sa novim partnerom, da li slušati razum ili osećanja...

Prvi sastanak sa osobom koja nam se dopada već sam po sebi donosi uzbuđenje, očekivanja, ali i budi one leptiriće u stomaku koji nam ubrzavaju puls. Ukoliko veče protiče baš onako kako smo zamišljali, a posle poljupca se probudi hemija, da li treba otići korak dalje i prepustiti se strastima? Verovatno će vas prijatelji, ali i razum, savetovati da sačekate kako vaš novi partner ne bi stekao pogrešan utisak veze za jednu noć.

Da li je to zaista tako? Da li je zaista potrebno obuzdati strasti i sačekati neku drugu, treću ili desetu priliku? Pitanje vođenja ljubavi na prvom sastanku dilema je o kojoj se godinama, pa i decenijama govori. Čini se da više nije tabu tema, te da je sve manje ustaljeno mišljenje da za intimne odnose treba sačekati i po nekoliko meseci od početka veze. Bitno je upamtiti jedno: o tome kada ćete se upustiti u vrtlog strasti pitate se samo vi i vaš partner.

Čekanje ne garantuje ljubav

Kako većina misli da će se upuštanjem u intimne odnose na prvom sastanku zatvoriti vrata za ljubav, to zapravo nije tačno. Činjenica da li ćete sa nekim spavati prvo ili sto prvo veče ne utiče na emocije koje bi mogle da se rode među vama. Na zaljubljivanje utiče mnogo faktora, te period kada ćete stupiti u odnose ne može garantovati i rađanje, odnosno nerađanje snažnijih emocija.

Foto: Shutterstock

Vođenje ljubavi povezuje

Ukoliko ste na sastanku sa potpunim strancem, logično je da o njemu ne znate mnogo i da plovite u nepoznato. "Vođenje ljubavi postavlja temelje za stvaranje dublje emotivne veze medu strancima", pojasnio je vodič istraživanja profesor Gurit Birnbaum. Ovaj socijalni psiholog dodaje i kako to važi i za muškarce i za žene. "Vođenje ljubavi podstiče ljude da se povežu, bez obzira na pol", sažeo je četiri studije.

Erotska kompatibilnost

Vođenje ljubavi je veoma bitan deo svake veze, baš zato je dobro da na početku znate da li se slažete na ovom polju. Na primer, ako on ima neke neobične fetiše koji vama nikako nisu privlačni - onda nema potrebe ni da odlazite na drugi sastanak.

Zadovoljite potrebe

Erotski nagoni su sasvim normalna pojava i toga se ne treba stideti. Nije svako erotsko iskustvo za pamćenje, niti onakvo kakvo smo gledali na filmu. Ukoliko vam se na prvom sastanku probudi erotska napetost i želja, prepustite im se. Najgore što može da se desi je to da vam se partner ne javi, međutim, to će vam u startu nagovestiti da on i nije bio osoba za vas. To ne treba da vas deprimira - ipak, uživali ste tokom večeri, zar ne?

Foto: Shutterstock

Stvaranje nezaboravnih uspomena

Život protkan uspomenama je ispunjen život. Ono što smo radili i čega se rado sećamo upravo su te sitnice koje se pamte. Bilo da su u pitanju velike životne promene, ili pak nezaboravne avanture. Ukoliko ste se upustili u romansu, a kasnije se ništa nije razvijalo kako ste planirali, ne očajavajte. Stvorili ste uspomenu koja će vam uvek probuditi osmeh.

Pojačan libido ne umanjuje vaše vrednosti

Jedan od razloga zbog kojih se devojkama često savetuje da se ne upuštaju u vođenje ljubavi na prvom sastanku je taj što će ih muškarac smatrati osobom lakog morala. Koliko je reč o zabludi, govori i to što su mnogi brakovi počeli baš na ovakav, netradicionalan način. Prepuštanje strastima ne umanjuje vaše vrednosti kao osobe, a ako vas neko posle vrele noći i ostavi, to samo znači da nije ni želeo da se dublje upoznaje sa vama. Vođenje ljubavi je na vreme iskristalisao ovaj odnos na koji biste nepotrebno gubili vreme.

Foto: Shuuterstock

Šta muškarci misle o vođenju ljubavi prvo veče

Istraživanja su pokazala da su savremeni muškarci dosta promenili mišljenje o vođenju ljubavi na prvom sastanku. To govori da su se odrekli konzervativnih stavova da su žene koje pristanu na strastvenu akciju na samom početku one koje su prolazna avantura:

"Devojka mi se dopada ili mi se ne dopada. To valjda svako zna već na prvom sastanku. Ukoliko na prvom sastanku dođe do vođenja ljubavi, to može uticati na moju odluku da li ću je ponovo pozvati. Naravno da ću imati želju da se ponovo vidim sa njom, posebno ukoliko nam se hemija poklopila. Da li iz toga može da se razvije nešto više, pokazaće vreme..." - odgovor je jednog od ispitanika ankete američkih studija o muško-ženskim odnosima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Životinje na udaru zaraznih bolesti: Hara besnilo, salmonela i afrička kuga! Najavljena hitna vakcinacija!
Društvo

Životinje na udaru zaraznih bolesti: Hara besnilo, salmonela i afrička kuga! Najavljena hitna vakcinacija!

Počela je nova kampanja vakcinacije protiv besnila iz aviona. Pokrivena je cela teritorija Srbije, osim naseljenih mesta i vodotokova. Takozvani "mamak" u kome se vakcina nalazi nije štetan po ljudsko zdravlje, ali ga ne treba dirati. Kampanju za suzbijanje bolesti kod lisica koje su glavni prenosioci bolesti finansira Evropska Unija od 2010. godine, a od 2018. u Srbiji nije zabeležen ni jedan slučaj zaraze.

05.07.2024

11:03

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija