• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer/Priroda leči sve

29.10.2021

19:10

PROFESOR SOKOLOVSKI DONEO U POLJSKU GLJIVU KOJOM SU GA LEČILI TIBETANSKI MONASI

Pixabay

Ljubav

PROFESOR SOKOLOVSKI DONEO U POLJSKU GLJIVU KOJOM SU GA LEČILI TIBETANSKI MONASI

Podeli vest

Veoma lekovita tibetanska gljiva (gljiva u mleku) je poreklom iz Indije, vrlo je retka a odgajili su je stari tibetanski monasi

Nakon puno ispitivanja, pogotovo u Nemačkoj, ustanovljeno je da ima izuzetna lekovita svojstva i da je odlično sredstvo za prevenciju u očuvanju zdravlja, kao i za lečenje mnogih bolesti.

Tibetansku gljivu je moguće kupiti čak i kod nas u bolje snabdevenim prodavnicama makrobiotičke i zdrave hrane.

Foto: Pixabay

Tibetanski monasi su koristili gljivu za mnoge bolesti

Lekovita svojstva

Ova gljiva upotrebljava se kao prirodni lek protiv povišenog holesterola u krvi, kamena u žuči, za sve bolesti srca i krvnih sudova, za regulaciju krvog pritiska, umiruje upalne procese u organizmu, protiv raka - tako što pomaže zaustavljanju daljem razvoju metastaza, povoljno deluje na rad bubrega i mokraćnih kanala. Osim toga važno je reći kako je potvrđeno da tibetanska gljiva u sebi sadrži sve vitamine neophodne za pravilan rad ljudskog organizma, tako da sprečava starenje, otklanja umor, a usput je i dobro prirodno sredstvo za potenciju kako kod muskaraca tako i kod žena.

Kako se priprema napitak od tibetanske gljive

Opranu gljivu preliti sa 1/4 nekuvanog mleka. Ostaviti u staklenoj posudi da odstoji 24 sata pa mleko procediti obavezno kroz plastičnu cediljku (nikada ne koristiti metalnu cediljku ili kašiku). Ovako proceđeno mleko je gotov napitak.

Gljivu i posudu zatim dobro oprati čistom vodom i ponovo preliti mlekom. Čuvati je prekrivenu na sobnoj temperaturi, nikako na hladnom mestu.

Foto: Shutterstock

Uz korišćenje tibetanske gljive obavezno je mleko

U toku pauze od 10 dana gljivu je potrebno redovno tretirati na isti način kao i za vreme upotrebe napitka, znači redovno je ispirati i prelivati mlekom jer bi u suprotnim izgubila lekovita svojstva ili čak i uginula.

Tibetanska gljiva duplo naraste za 17 dana i tada se može prepoloviti i pokloniti onome kome je potrebna.

Pije se isključivo uveče, pre spavanja tokom 20 dana. Nakon toga praviti pauzu od 10 dana. Da bi efekat lečenja bio vidljiv kuru je potrebno ponoviti bar tri puta. Za teže oblike oboljenja kuru ponavljati do potpunog izlečenja.

Ovu lekovitu gljivu u Poljsku je 1997. godine doneo profesor Sokolovski iz Indije pošto su ga tamo monasi njome lečili od raka jetre.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set