• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/parfemi-online.com/informer.rs

08.11.2021

22:00 >> 19:37

KAKO DA PARFEM DUŽE TRAJE? Mali trikovi POSTOJANOG mirisa!

Shutterstock

Ljubav

KAKO DA PARFEM DUŽE TRAJE? Mali trikovi POSTOJANOG mirisa!

Podeli vest

Svaki parfem je drugačiji i nekoliko je faktora koji utiču na njegov intenzitet mirisa na vašoj koži...

Svaka žena upoznata je s problemom kada miris skupog parfema nestane samo nekoliko sati nakon nanošenja. Upravo iz tog razloga jedna od osnovnih stvari koje većina žena nosi u torbici je bočica parfema koja nepotrebno zauzima mesto i čini torbu težom.

Foto: Freepik.com

Ipak, uz nekoliko praktičnih trikova možete produžiti njegovu jačinu: Kada parfem nanesete na kožu, vrat, iza ušiju ili zglob ruke, nikako ga nemojte trljati jer se tada koža zagreva, pa se stvaraju njeni prirodni enzimi koji menjaju miris. Najbolje je parfem nanositi na čistu i hidriranu kožu i onda se parfem duže zadržava.

Parfem u kosi 

Pored toplih mesta koja su najbolja za nanošenje parfema, važan faktor produženog efekta parfema može biti i kosa. Najčešća greška koju pravimo jeste direktno nanošenje parfema na kosu. Ova praksa nije preporučljiva obzirom na to da parfemi, kao i toaletne vode, sadrže alkohol koji može da isuši vlasi kose. Najbolji način jeste naneti parfem na četku a zatim njome iščešljati kosu.

Foto: Shutterstock

Nije svejedno gde čuvate svoj parfem 

Ukoliko želite da vaš omiljeni parfem zadrži svoj prvobitni intenzitet mirisa, nemojte ga čuvati na toplim i vlažnim mestima. Toplota, svetlost i vlaga smanjiće kvalitet parfema, a potencijalno mogu uticati i na promenu mirisnih nota. Umesto toga, parfem držite u suvim prostorijama gde je temeperatura stabilna, što dalje od jakih izvora svetlosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija