• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica.com/Informer.rs

10.11.2021

12:19

ODRŽAVANJE DRVENOG POSUĐA NIKAD NIJE BILO LAKŠE! Žene se kunu u ovaj trik!

Ljubav

ODRŽAVANJE DRVENOG POSUĐA NIKAD NIJE BILO LAKŠE! Žene se kunu u ovaj trik!

Podeli vest

Drveno posuđe su deo naše kuhinje, ali zbog učestalosti njihove upotrebe mogu da ispucaju, upiju ostatke hrane i promene boju

Drvene kašike i varjače ne bi trebalo da peremo u mašini za pranje posuđa. 

Ako biste to uradili, vrlo lako bi moglo da dođe do pucanja. Takođe, drvo treba i održavati na poseban način.

Koliko god da ih temeljno perete ručno, toplom vodom i deterdžentom, potrebno je – s vremena na vreme – i da ih sterilišete.

Foto: pexels.com

Drvena kašika

To se naročito odnosi na situacije u kojima su one, možda, došle u dodir sa opasnim bakterijama, posebno onim na sirovom mesu ili jajima.

Da biste to uradili, dovoljno je da ih položite na ravnu površinu (najbolje u plitki pleh) i polako sipate troprocentni hidrogen preko njih. Sačekajte petnaestak minuta i onda ih dobro isperite.

Povremeno slobodno utrljajte ulje u drvo da biste ga nahranili i očuvali njegovu elastičnost i lepotu. To se može uraditi koristeći bilo koje ulje koje je pogodno i za ljudsku ishranu. Posle nekog vremena operite ih na standardni način. Najvažnije je da, posle svakog pranja, varjače ne samo obrišete kuhinjskom krpom već i ostavite da se dobro osuše na vazduhu – bilo okačene na kuhinjski čiviluk bilo vertikalno postavljene u držač za pribor. Tako isključujete mogućnost da se na vlažnoj površini drveta razviju štetni mikrobi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija