• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.12.2021

21:23

KAKO ENERGETSKIM ČIŠĆENJEM DOMA PRIVUĆI NOVE PRILIKE U VAŠ ŽIVOT?

Pixabay

Ljubav

KAKO ENERGETSKIM ČIŠĆENJEM DOMA PRIVUĆI NOVE PRILIKE U VAŠ ŽIVOT?

Podeli vest

Mnogi bogati i poznati ljudi veruju u feng shui filozofiju. Feng Shui je drevna kineska nauka o usklađivanju života u saglasju sa snagama Univerzuma. Stara je preko 5000 god. Bukvalan prevod Feng jeste - vetar (dah) i Shui - voda (za piće). Ovo su osnovni postulati za jednu reč- ŽIVOT. Ona je logika, nije religija

akon povratka s godišnjeg odmora često vas dočeka pomalo zagušljiv dom. Zagušljivost nije samo posledica ustajalog vazduha, već i energije prostora. Kako svaki čovek ima svoju energiju, tako i prostor poseduje svoju. Na energiju prostora utiču boje, biljke, uređenje, ukućani, mirisi, ali i gosti koji dolaze u posetu. 

Sigurno ste primetili kako postajete nervozni ako je oko vas sve neuredno i razbacano? U nekim prostorima osećate se umorno, iscrpljeno ili negativno, jer se tu nakupila energija koju treba pročistiti.  

Otklonite iscrpljenost

Iscrpljenost je i simptom preniskih nivoa energije ili teške energije, kako u vašim životima tako i u vašim životnim prostorima. 


Kada se rešite suvišnih stvari koje vam blokiraju prostor i um, energija će moći nesmetano teći, a u život će vam dolaziti pozitivni ljudi, pozitivne stvari i otvorit će se mogućnost novim prilikama. Kako bi energija nesmetano tekla, bitno je ne samo pospremiti te prostore, nego i „životne fioke“ u koje prečesto guramo nerazrešene situacije i emocije. 

Tako govori i zakon privlačnosti, da pozitivno privlači pozitivno i obrnuto. Zato je ovo ujedno i idealno vreme za energetsko čišćenje doma. Ono će doneti mir i staloženost te pozitivno i zdravo okruženje, u kojem ćete se moći fizički ali i mentalno pripremiti za nove radne izazove i nove prilike.

Foto: Pixabay

Privlačenje pozitivne energije


Energetsko čišćenje - druga strana čišćenja

Čišćenje u smislu pranja prozora, podova i ostalog ponekad nije dovoljno. Osim prljavštine, na udobnost prostora utiče i energija koje se u njemu stvara, kao posledica natrpavanja starim i nepotrebnim stvarima, lošeg zračenja biljaka, svađe među ukućanima, neugodnih mirisa i slično….U tom slučaju, potrebno je provesti energetsko čišćenje doma. Kako? Jednostavno, uz pomoć ovih nekoliko saveta.


1. Riješite se nepotrebnih i starih stvari 

Prvi korak u energetskom čišćenju prostora je rešavanje nepotrebnih i starih stvari. Jako je važno napraviti takvo čišćenje doma, jer nagomilani predmeti koji se ne upotrebljavaju zatrpavaju protok energije. Krenite s rešavanjem svih nepotrebnih papira koji vam zagušuju fioke. Kada svladate taj mali korak, dobićete samopouzdanje da se uhvatite u koštac s ‘krupnim zalogajima’, većim stvarima i prostorima. Budite iskreni prema sebi samima i bacite stvari iz garaže, potkrovlja, one koje već dugo niste koristili. Pogotovo ako dugo čuvate nečiji poklon, koji vam se nikada nije svidio i samo je skupljao prašinu na polici. Zasigurno ćete osetiti olakšanje. A taj čin bacanja stvari ne samo da odnosi staru, lošu energiju, već stvara prostor da nove, pozitivne stvari uđu u vaš život i dom. Takođe obratite pažnju na „sve što nije dovršeno“. Ovaj oblik nereda teže je uočiti i lakše ignorisati. 

Završite nedovršeno
Sve što nije dovršeno u telesnom, mentalnom, emocionalnom i duhovnom nivou stvara nered u psihi

Ako ostavljate poslove nedovršenima, oni će vam stalno crpeti energiju. Oslobodite se suvišnih stvari, dovršite nedovršeno i ostvarićete više prostora za protok energije, pa ćete i ostale stvari lakše završavati.

 

 

2. Čišćenje po elementima 

Drugi postupak u energetskom čišćenju prostora je čišćenje po elementima. Životni prostor dobro je s vremena na vreme očistiti i s malo vode i prstohvatom soli. So kao element pripada zemlji i, posuta po prostoru, upija negativnu energiju. Takođe je za energetsko čišćenje dobra mešavina od nekoliko kapi eteričnog ulja ruzmarina i jedne kašičice morske soli, dodane u vodu za čišćenje. Tom mešavinom možete prati podove ili kuhinjske elemente, jer će ukloniti negativnu energiju iz prostora i dobro ga dezinfikovati. Ujedno, ugodnog je mirisa.

Foto: Pixabay

Jin i Jang delovi jedinstva


3. Obratite pažnju na mirise 

Paljenje mirisnih štapića, poput tamjana i kadulje, čiji mirisi prožimaju prostor, pripada elementu vazduha. Mirisi su takođe manifestacija energije, harmoniziraju prostor i psihu, i unose potpuni mentalni sklad. Ruzmarin i tamjan su odlični u energetskom čišćenju prostora nakon posete agresivne ili bolesne osobe. Za tamjan su znali i drevni narodi koji su ga koristili u crkvenim obredima kao zaštitu od zlih duhova. Međutim, povezanost tamjana s religijskim obredima ne odnosi se samo na hrišćansku tradiciju. Mnoge drevne religije smatrale su ga vrlo važnim te ga redovno upotrebljavale u svojim obredima. Tako se u 5. veku pre Hrista, iz Vavilona u Izrael najviše uvozio upravo tamjan, za potrebe drevnih izraelskih hramova. Stari Egipćani, osim što su ga upotrebljavali za religijske rituale, koristili su ga i kod balsamovanja mumija. Zapalite kandilo s nekoliko zrna tamjana, postavljenu u nekom uglu prostorije, te će ona potpuno odneti negativnu energiju. Možete s kandilom obići sve uglove prostorije, u smeru kazaljke na satu i zatim je ostaviti na sredini prostorije neko vreme.  

Tamjan - blagodetna biljka

Smatra se da upravo zbog bosvelijske kiseline koja se nalazi u tamjanu, ovu biljku odlikuju antiupalna i analgetička svojstva.  


4. Ostali korisni elementi za energetsko čišćenje 

Koristite i ostale elemente u energetskom čišćenju svog doma, jednako moćne saveznike za privlačenje pozitivne energije. Element met-ala predstavlja zvuk zvona, te ga često koriste u čišćenju jer raspršuje ili reže negativnu ustajalu energiju. 

Dok vatra, na primer, ona sa zapaljenih sveća, sagoreva negativnost. A posvećena ili energizovana voda ispira svu negativnost. I na kraju, ne zaboravite uživati u svom novom osveženom i mirisnom domu, kojeg ste napunili pozitivnom energijom i samim time mogućnošću privlačenja novih životnih prilika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija