• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.01.2022

14:11

DOMAĆI RECEPTI ZA OTEČENE NOGE! Sve sastojke već imate u KUHINJI

Ljubav

DOMAĆI RECEPTI ZA OTEČENE NOGE! Sve sastojke već imate u KUHINJI

Podeli vest

Preterana fizička aktivnost, višak kilograma, povrede, previše soli i tesna obuća samo su neki od uzroka zašto imate otečene noge

Kako dolaze topliji dani, bolan otok će samo pogoršavati situaciju i nećete moći da uživate u šetnji i letnjoj obući. Stručnjaci savetuju da bi prvo trebalo da se obratite svom lekaru koji će vam možda prepisati terapiju za smanjivanje otoka, a ukoliko želite da se oslonite na biljke i bakine savete iz kuhinje, probajte nekoliko recepata koji mogu da vam pomognu da osetite lakoću u nogama.

1. Kuhinjska so

Stavite pola šolje kuhinjske soli u posudu sa toplom vodom. Potopite noge u ovu tečnost i držite ih 10 do 15 minuta. Osetićete trenutno olakšanje. Ovu kupku koristite svake večeri pre odlaska na spavanje.

2. Kupka toplo-hladno

Napunite posudu toplom vodom, a drugu hladnom. Potopite noge prvo u toplu vodu i držite ih desetak minuta, a zatim stavite noge u posudu sa hladnom vodom. Posle nekoliko minuta ponovo vratite noge u toplu vodu i držite ih oko pet minuta. Ova kupka će poboljšati cirkulaciju u nogama.

Foto: Shutterstock

Recepti za noge

3. Pasta sa praškom za pecivo

Pomešajte dve kašičice praška za pecivo i dve kašike pirinčane vode. Promešajte i napravite pastu. Nanesite smesu na noge i zglobove. Veću količinu ove paste možete dodati u posudu sa toplom vodom i potopiti noge. Prašak za pecivo i pirinčana voda će apsorbovati višak tečnosti iz stopala i zglobova.

4. Eterična ulja

Eterična ulja eukaliptusa, nane i limuna dodajte u toplu kupku i držite u njoj noge oko 15 minuta. Ova mirisna ulja će smanjiti otok i delovati opuštajuće na celo telo.

5. Jabukovo sirće

Trljajte noge i zglobove jabukovim sirćetom i odmah ćete osetiti olakšanje. Ovo sirće će apsorbovati i ukloniti višak tečnosti i smanjiti otok, ukočenost i bol.

6. Čaj od peršuna

Napravite čaj od osušenih listova peršuna i svaki dan pijte dve do tri šoljice. Peršun je prirodni diuretik i pomoći će telu da odbaci višak tečnosti.

7. Kupus

Nekoliko listova svežeg kupusa obrišite vlažnom krpom i stavite listove na otečene noge. Za još bolje rezultate listove kupusa pre upotrebe držite nekoliko sati u frižideru. Ovo povrće utiče na izbacivanje viška tečnosti iz nogu, čak za pola sata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Osam godina od masakra u Žitištu! Siniša zbog ljubomore ubio 5, ranio 22 ljudi
Hronika

Osam godina od masakra u Žitištu! Siniša zbog ljubomore ubio 5, ranio 22 ljudi

Stravičan masakr dogodio se pre tačno osam godina u Žitištu, kada je Siniša Zlatić u bašti kafića "Makijato" iz automatske puške rafalnom paljbom ispalio 26 metaka i ubio petoro ljudi - bivšu suprugu Dijanu (30), njenog partnera Stevana Jojića (40), Vladimira Mijatovića (40), Jovanu Popović (20) i Vladimira Kosovića (34) i ranio još 22 osobe.

02.07.2024

14:40

Sport

Planeta

Hitno! "Makron pokušava da izvrši udar!"
Planeta

Hitno! "Makron pokušava da izvrši udar!"

Lider francuske desnice Marin le Pen optužila je francuskog predsednika Emanuela Makrona da žuri da imenuje najviše zvaničnike, što ona vidi, kako je navela, kao preotimanje vlasti.

02.07.2024

15:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija