• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

06.03.2022

14:56

Ovu stvar u kupatilu SVI zaborave da očiste, a baš tu se taloži NAJVIŠE BAKTERIJA! (FOTO)

pexels.com

Ljubav

Ovu stvar u kupatilu SVI zaborave da očiste, a baš tu se taloži NAJVIŠE BAKTERIJA! (FOTO)

Podeli vest

Iako vam je takoreći pred očima, sigurni smo da ste jedni od onih koji često zaborave da očiste baš to.

Čišćenje stana verovatno nikome nije baš omiljena stvar, ali je održavanje higijene veoma bitno, prvenstveno zbog vašeg zdravlja. Ukoliko ne čistite prostorije redovno, taloženje raznih bakterija i mikroba može da bude ugrožavajuće po vaš organizam.

Međutim, jedna od prostorija na koju posebno treba da obratite pažnju, definitivno je kupatilo

Verujemo da mesta poput wc šolje i kade redovno čistite, ali kada ste poslednji put očistili zavesu za tuširanje?

Foto: pexels

kupatilo

Istraživanja su pokazala je je zavesa za tuširanje zapravo najveći izvor zaraze, kao i da se tu taloži najviše bakterija, čak više nego na wc šolji, podu i česmama.

Preporuka je da zavesu perete minimum jednom mesečno i to na sasvim jednostavan način. Napravite mešavinu vode i sode bikarbone, našpricajte po zavesi, istrljajte i isperite. Takođe možete koristiti i bilo koje univerzalno sredstvo za čišćenje

Kada se radi o zameni zavese, preporuka je da zavesu menjate na svakih šest meseci i to ukoliko koristite tuš jednom do dva puta dnevno, uz ventilaciju (poput ostavljanja vrata od kupatila otvorenih). Ako koristite češće, onda bi trebalo i ranije da je menjate, na oko tri meseca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija