• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.03.2022

19:16

Čemu služi IZBOČINA NA DUGMETU na broju 5 na daljinskom?

Ljubav

Čemu služi IZBOČINA NA DUGMETU na broju 5 na daljinskom?

Podeli vest

Da li ste se ikada zapitali čemu služi izbočina na dugmetu na broju 5 na daljinskom upravljaču? Rešili smo da vam otkrijemo ovu tajnu

Proizvođači pri tome misle i na slabovide osobe i osobe oštećenog vida, zbog čega je uobičajeni standard u proizvodnji daljinskog upravljača postalo da se stavi mala izbočina na dugmetu u obliku tačke ili crtice na tipki sa brojem pet.

Foto: clip art

Daljinski upravljač

Ova izbočina omogućava slabovidim osobama lakše korišćenje daljinskog upravljača jer im ta izbočina služi kao taktilni orijentir, odnosno pomoću nje mogu odrediti gde se nalaze ostale tipke na daljinskom upravljaču. Ta izbočina nalazi se na tipki sa brojem 5 i na kompjuterskoj tastaturi iz istog razloga.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
CVele

pre 2 godine

Velika pomoć slepim i slabovidim ljudima da bi rukovali daljinskim upravljačem,još kada bi mogli i da vide sliku na ekranu !!!???

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija