• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.03.2022

11:32

OTROV I LEK! Ova biljka čini čuda za ZDRAVLJE, ali ako se uzima previše može biti KOBNA!

Ljubav

OTROV I LEK! Ova biljka čini čuda za ZDRAVLJE, ali ako se uzima previše može biti KOBNA!

Podeli vest

Pelin je biljka koja se odavnina koristi u narodnoj medicini, međutim sa doziranjem treba biti oprezan

Biljka pelin nadaleko je poznata po svojim lekovitim svojstvima i spada u jednu od najduže korišćenih lekovitih biljaka.

Našim predacima je pelin bio prvi izbor za rešavanje problema sa stomakom i želudačnim tegobama.

Ova biljka odličan je prirodni lek za čišćenje krvi i jačanje želuca. Pomaže kod lošeg varenja, nadimanja, nedostatka apetita, bolesti bubrega, bešike i generalno kod svih upalnih procesa. Lekovita svojstva pelina povoljno utiču na imunitet i rad celogupnog organizma.

U našoj narodnoj medicini pelin se najčeće koristi za lečenje želudačnih problema, gastritisa, čira... 

Iako je čuven po lekovitom svojstvu, ipak treba biti oprezan pri konzumaciji pelina jer u sebi sadrži keton tujon koji može da bude otrovan, posebno ako se pelinkovac i ostali preparati napravljeni od njega uzimaju duži vremenski period bez pauza.

Foto: Shutterstock

Čaj od pelina za želudac

Čaj od pelina poznat je narodni lek u borbi protiv želudačnih tegoba.

Važno je napomenuti da čaj ne treba kuvati na uobičajan način! U šolju sipajte proključalu vodu, dodajte kašičicu pelina i poklopite. Tako napravljen čaj ostavite da odstoji 15 minuta i procedite.

Treba povesti računa o doziranju pelina, jer ukoliko je čaj tamno žute boje i veoma gorkog ukusa znači da je prejak, a takav ne bi trebalo piti. 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija