• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.03.2022

20:43

OVE BILJKE SU IDEALNE ZA SVE ONE KOJI SU ALERGIČNI NA POLEN! Ne izazivaju nikakve reakcije!

pexels.com

Ljubav

OVE BILJKE SU IDEALNE ZA SVE ONE KOJI SU ALERGIČNI NA POLEN! Ne izazivaju nikakve reakcije!

Podeli vest

Prava je muka kada volite cveće, a morate da ga izbegavate zbog toga što vam izaziva iritaciju. Srećom, postoji mnogo vrsta koje ne izazivaju alergijske reakcije

Stručnjaci predlažu koje cveće da gajite ako ste osetljivi.

Begonija

Begonija koja se uzgaja zbog cveta izbacuje jako malo polena, a cveta neprekidno i veoma obilno. I begonija koja se gaji zbog ukrasnog lista je predivan ukras senovitih bašta ili terasa. One vole toplotu i vlagu, ne podnose direktno sunce i ne smeju nikada biti bez vode.

Petunija

Petunije ispuštaju slab miris koji postaje mnogo izraženiji kada se gaje u velikom broju. Međutim, njihov polen se ne smatra alergenom.

Foto: Printscreen You Tube Lekovite Biljke

Petunija

Kamelija

Kamelija ima miris jednako lep kao i cvet. Kamelija ima na cvetu i muški i ženski reproduktivni organ, odnosno samooprašuje se, te ne rasipa polen. Neodoljiva kamelija je grm koji cveta od jeseni do proleća.

Hibiskus

Cvetovi hibiskusa proizvode veoma težak polen koji se ne prenosi vazduhom. Međutim, ljudi koji pate od alergija treba da budu oprezni prilikom konzumacije čaja od hibiskusa koji je napravljen od cvetova jer čaj može da sadrži i polen.

Iris

Iris ne zavisi od vetra. Nagnute školjke cveta savršeno su dizajnirane da namame bumbara duboko u cvet gde je gozba nektara i gde on svojim nogicama skuplja lepljivi polen i prenosi ga do sledećeg cveta.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija