• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.04.2022

17:10

POJAVIO VAM SE KAMENAC NA ČAŠAMA? Rešite se belih mrlja uz pomoć OVIH TRIKOVA!

Ljubav

POJAVIO VAM SE KAMENAC NA ČAŠAMA? Rešite se belih mrlja uz pomoć OVIH TRIKOVA!

Podeli vest

Kamenac je česta pojava na staklenom posuđu. Male bele mrlje kamenca čine da čaše izgledaju staro i prljavo, a kada ih iznesete pred goste, sigurno ćete morati da se pravdate

Kako biste sprečili pojavu kamenca, preporuka je da nakon pranja dobro obrišete čaše, kako biste sa njih uklonili preostale kapljice. Nemojte biti lenji i samo ostavljati staklene čaše na cediljki za sudove.

Ukoliko, pak, ne uspete da izbegnete pojavu kamenca, pokušajte nekim od sledećih načina da uklonite mrlje.

1. So i sirće

Potrebno vam je:
6 kašika sirćeta
6 kašika vode
2 kašike soli

Foto: Pixabay

Čaša

Postupak:

Sipajte sve sastojke u jednu posudu i mešajte dok se so ne rastopi. Umočite u rastvor čist sunđer pa trljate času sa spoljne i unutrašnje strane. Kada operete čašu isperite je vrućom vodom i pustite da se osuši, na suvoj krpi.

2. Pasta za zube
Malo bele paste za zube stavite na mesta na kojima se nalazi kamenac i istrljajte ih mekom, čistom krpom.

3. Vodena para
Sipajte vodu u veću šerpu i ostavite je na ringli dok ne prokuva. Kada se to desi, sklonite šerpu sa ringle, a iznad nje držite čašu dok se ne zapari. Nakon toga je prebrišite krpom.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!
Fudbal

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!

Ekipa Borusije iz Dortmunda ubedljivo je savladana na gostovanju Lajpcigu sa 4:1 u 31. kolu Bundeslige, pa je pitanje kako će ovaj poraz uticati na "milionere" pred njihov okršaj sa Pariz Sen Žermenom u polufinalu Lige šampiona 01. maja. Bajern je ostvario tešku pobedu nad Ajntrahtom od 2:1, a sa tri boda izvukli su se Volfsburg i Verder Bremen.

27.04.2024

18:55

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija