• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.05.2022

13:10

KAKO DA SE OSLOBODITE NAPETOSTI PRED ODLAZAK U KREVET I POBEDITE NESANICU? Ustanite ranije, ne dremajte tokom dana

Shutterstock

Ljubav

KAKO DA SE OSLOBODITE NAPETOSTI PRED ODLAZAK U KREVET I POBEDITE NESANICU? Ustanite ranije, ne dremajte tokom dana

Podeli vest

Dobar noćni san važan je i za mentalno i za fizičko zdravlje, napominju stručnjaci

Mnogima je teško da se opuste i prespavaju noć kako treba, bez trzanja i prevrtanja po krevetu.

- San je direktno povezan s imunitetom i od njegovog kvaliteta zavisi kako će se naš organizam zaštititi od bilo kog virusa, pa i ovog. Ako ne spavamo dovoljno, ni kako treba, na udaru smo - upozorava tim lekara iz Njujorka.

Ne menjajte navike kod kuće

Bez obzira na to kako je na vaš život uticala pojava koronavirusa, najvažnije je održavati rutinu u kući da biste na vreme zaspali.

- Ovo je vreme kada treba da živimo svoj život na malo drugačiji način. Važno je da ne zaboravite na rutinu, dakle, ako radite od kuće, ustanite i obucite se. Možda samo idete u drugu sobu, ipak, čuvajte onaj osećaj za rutinu i normalnost - kaže Nejvi Sing, psiholog i naučnica u istraživačkom odseku psihijatrije na Univerzitetu Kolumbija.

Foto: Shutterstock

Spavanje

Ne dremajte danju

Veoma je važno i da izbegavamo prečesto dremanje preko dana, jer bi to moglo da promeni ili poremeti redovnu rutinu spavanja, kažu stručnjaci.
Umesto da ujutru spavate dugo, ustanite ranije i počnite sa poslom ako radite od kuće.

Vežbajte, ali tokom dana

Ako ste među onima koji su redovno vežbali, to ne bi trebalo da prekidate. To je, napominju stručnjaci, veoma važno, posebno za spavanje. Postoji više načina kako možete efikasno da vežbate kod kuće.

- Vežbanje tokom dana je zaista važno jer je to povezano sa kvalitetom sna. Samo nemojte vežbati nekoliko sati pre odlaska na spavanje jer to opterećuje mišiće - kaže dr Britani le Monda.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija